Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 25-06-2007

Auto-inbreker krijgt spijt

UTRECHT Een 38-jarige auto-inbreker uit Utrecht heeft zich zondagmiddag op het bureau gemeld omdat hij spijt had van twee auto-inbraken die hij gepleegd had.

Omstreeks 16.15 uur kwam een 27-jarige vrouw uit Groningen aangifte doen van een inbraak in haar auto die geparkeerd stond in een parkeergarage aan de Kroonstraat. Nog geen half uur later verscheen een 38-jarige Utrechter aan het bureau die bekende twee auto-inbraken gepleegd te hebben in de parkeergarage aan de Kroonstraat. De man gaf aan spijt te hebben van zijn daad. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor ingesloten naar bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Zevenwouden vond zondagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 63-jarige vrouw uit Utrecht kwam omstreeks 23.05 uur uit een horecagelegenheid aan de Zevenwouden lopen. Op het moment dat de vrouw net buiten stond kwam er een scooter met twee personen aan. De passagier griste in het voorbijrijden de tas van de vrouw uit haar handen. Het tweetal reed weg in de richting van de Oeral.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor venten

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag vijf personen aangehouden omdat zij aan het bedelen waren en goederen probeerden te verkopen.

Rond 13.30 uur kreeg de politie een melding dat een groep personen zich vervelend ophield op de Atoomweg ter hoogte van een horecagelegenheid. Ter plaatse zagen agenten diverse personen mensen aanspreken op de parkeerplaats en om geld vragen. Tevens werd gezien dat er goederen te koop werden aangeboden. Op een gegeven moment stapten de vijf personen in een auto en reden weg. De bestuurder kreeg op de Verlengde Vleutenseweg een stopteken. De inzittenden tussen de 16 en 36 jaar woonplaats onbekend werden gecontroleerd. Uiteindelijk kreeg men een bekeuring voor het venten zonder vergunning.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee personen aangehouden omdat zij een inbraak in een auto op de Japuradreef hadden gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 17.30 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee knapen een steen door een ruit van een auto hadden gegooid en vervolgens de navigatie apparatuur hadden weggenomen. Ter plaatse troffen agenten de verdachten niet meer aan. getuigen verklaarde dat het tweetal op de fiets vermoedelijk in de richting van de Victoria Regiadreef waren gereden.

Na een korte zoektocht in de wijk troffen agenten de twee 17 en 18 jaar oud en beiden uit Utrecht - ter hoogte van de Mexicodreef aan. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Een van de hen verklaarde de navigatieapparatuur weggegooid te hebben. De agenten namen hem mee naar de plek die hij had aangegeven. Hier werd in de struiken de apparatuur aangetroffen.

Derde stoeptegel-inbreker aangehouden

UTRECHT Een derde verdachte van de stoeptegelinbraak op de Faraodreef is aangehouden nadat zijn vader hem donderdag 21 juni op het politiebureau heeft afgeleverd. Het gaat om een 17-jarige Utrechter.

Op zijn adres trof de politie de nacht van de inbraak - zondag 17 op maandag 18 juni - bij een doorzoeking van een box een motorscooter en een bromscooter aan, alsmede een motorblok van een motorscooter en drie flatscreen-tvs.

Bij de inbraak aan de Faraodreef werden een flatscreen-tv en een een dvd-recorder weggenomen. Diezelfde nacht werden twee verdachten van de inbraak op heterdaad aangehouden, twee Utrechters van 18 en 17 jaar. Twee andere verdachten wisten op dat moment te ontkomen, ondanks een uitgebreide zoekactie van de politie in de wijk. De politie zet het onderzoek voort.

Veelpleger verantwoordelijk voor minstens 3 inbraken

UTRECHT Een langgezochte veelpleger die onlangs kon worden aangehouden, blijkt verantwoordelijk voor tenminste twee woninginbraken in de wijk Ondiep. De politie onderzoekt momenteel of hij ook in verband kan worden gebracht met nog vijftien andere woninginbraken in die wijk.

De 22-jarige Utrechter werd maandag 11 juni op heterdaad aangehouden nadat hij op klaarlichte dag was betrapt bij een woninginbraak in de Blokstraat. De politie was al langere tijd op zoek naar de man en is er veel aan gelegen hem een tijd van de straat te houden. Sinds de aanhouding van de Utrechter merkt de politie een flinke daling van het aantal inbraken in Ondiep. De rechter-commissaris heeft donderdag 21 juni besloten de verdachte in bewaring te stellen.