Politie Groningen

Maandag 25 juni 2007

Provincie Groningen, 25-06-2007

Groningen: onder invloed tegen stoeprand

Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden kon zondagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man was in de Herestraat met zijn auto in de slip geraakt en tegen een stoeprand geklapt. Een achterwiel van de wagen knapte daarbij finaal af waarna de auto midden op de rijbaan tot stilstand kwam. De Fries vertrok daarna lopend samen met een inzttende. Toen ze even later in afwachting van een lift toch nog even een kijkje bij de auto namen, was de politie daar inmiddels ook. De man uit Leeuwarden bleek met een promillage van 1,35 onder invloed van alcohol. Hij bekende dat hij had gereden en er na het ongeluk vandoor was gegaan.

Groningen: ernstig gewond bij aanrijding

Een 19-jarige inwoonster van Groningen liep zondagavond ernstig letsel op bij een verkeersongeluk op de Zijlvesterweg. De vrouw kwam uit de richting van de Friesestraatweg en raakte om door nog onopgehelderde oorzaak van de weg. Haar auto botste tegen een boom en kwam tegen een andere boom tot stilstand. Het slachtoffer zat bekneld en kon na ruim een half uur door de brandweer uit het wrak worden gehaald.

Haren: bekeuring schipper speedboot

De eigenaar van een speedboot kreeg zondagmiddag op het Paterswoldsemeer een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. De 25-jarige uit Tynaarlo afkomstige schipper kon evenmin een vaarbewijs tonen. Naar zijn zeggen was hij dit kwijt geraakt. De man was enkele dagen tevoren ook al bekeurd wegens het ontbreken van dit document. De politie houdt in Groningen intensief toezicht op het water om overlast en ongelukken te voorkomen.

Winsum: onder invloed in het water

Bij een eenzijdig ongeval op de N361 bij Winsum is zondagmorgen een 23-jarige automobilist uit Baflo te water geraakt. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar verklaarde direct tegenover de politie dat hij had gedronken. De beginnend bestuurder bleek bijna 0,45 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurder en maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: fietser moet uitwijken en raakt in greppel

Een 70-jarige fietser uit Appingedam is zondagmiddag gewond geraakt, omdat hij uit moest wijken voor een onbekende snorfietser. De Damster reed samen met zijn partner over het Vlotterpad toen met hoge snelheid een snorfietser opdook. De fietser moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hij raakte daardoor in een naastgelegen greppel terecht. De bestuurder van de snorfiets ging er vandoor. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: frontale aanrijding op fietspad

Bij een frontale aanrijding zondagmiddag tussen een fietser en een bromfietsbestuurder, zijn beiden gewond geraakt. Een 36-jarige fietstoerist uit Londen kwam op de andere kant van het fietspad terecht toen hij al fietsend zijn bagage wilde controleren. Op dat moment kwam net een 56-jarige bromfietser uit Woldendorp aangereden die een aanrijding niet kon voorkomen. De Engelsman en de Woldendorper zijn met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Blijham: inwoners houden alcomobilist tegen

Enkele inwoners van Blijham hebben zondagmiddag op de Esweg voorkomen dat een 74-jarige plaatsgenoot onder invloed van alcohol de weg op ging. Buurtbewoners zagen de Blijhamster in zijn auto en waarschuwden de politie. Een van hen wist de autosleutels af te nemen. Bij aankomst van de politie bleek dat er meerdere lege bierflessen in de auto lagen. Het lukte de Blijhamster niet om een blaastest te ondergaan. Op het politiebureau werd daarom een bloedproef afgenomen.

Muntendam: bromfietser onder invloed

De politie heeft zondagnacht een 43-jarige bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man slingeren op de Tussenklappen WZ en hielden hem staande. Uit de ademanalysetest bleek dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Uithuizen, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 625, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Loppersum, N996: aantal geregistreerde voertuigen: 256, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.