Ingezonden persbericht PvdA de Baarsjes

Afdeling De Baarsjes


** Persbericht **

PvdA de Baarsjes: bespaar 60.000 kilo papier per jaar in de Baarsjes.

Amsterdam, 21 juni 2007 - De Partij van de Arbeid in De Baarsjes heeft een motie ingediend waarbij door minimale inzet er ongeveer 60.000 kilo papier wordt bespaard.

Door huis aan huis ja/nee en nee/nee stickers te verspreiden wil de PvdA het mensen makkelijker maken om iets bij dragen aan het milieu. Woordvoerder Jos Roest: "Als proef heb ik in de Curaçaostraat bij meer dan 400 huizen stickers door de brievenbus gedaan. Een week later bleek dat meer dan 17% een van de bewoners deze stickers heeft opgeplakt. Wat mij betreft is dat een fantastisch resultaat met nagenoeg weinig inspanning".

Door ieder huishouden die nog geen sticker heeft een brief te sturen met daarbij de sticker hoopt de PvdA minimaal 10% van de huishoudens over te halen om deze ook op te plakken. Dit zou, volgens cijfers van Milieu Defensie, in De Baarsjes per jaar een besparing opleveren van 60.000 kilo papier. Dat zijn 900 bomen. Roest: "Zelf had ik tot voorkort ook geen sticker op mijn voordeur. Een kwestie van laksheid, en het feit dat ik ook niet direct wist waar ik ze kon halen. Tijdens mijn sticker actie hoorde ik dat dit voor meer buurtbewoners geldt".

De PvdA de Baarsjes hoopt dat andere stadsdelen het voorbeeld overnemen. Jos Roest: "Het mooiste zou zijn als we dit in heel Amsterdam voor elkaar krijgen. Een besparing van meer dan 1300 ton papier op jaarbasis lijkt me een mooie milieudoelstelling". Om de continuïteit te waarborgen krijgen nieuwe bewoners de stickers bij het "welkom in de Baarsjes" pakket.

.