Unicef zendt medische goederen naar Gaza 25 juni 2007, Jeruzalem/New York/Genève - Unicef stuurt medische goederen en vaccins naar Gaza, om te voorkomen dat onder de kinderen ziektes uitbreken. Vooral zij lopen het risico ziek te worden.

Afgelopen woensdag zijn vaccins tegen mazelen, de bof, rodehond, tuberculose en tetanus aangekomen. Een nieuwe lading met vaccins en andere goederen is onderweg.

Daarnaast levert Unicef 50.000 liter brandstof voor de systemen voor watervoorziening en riolering, waarvan 300.000 mensen gebruikmaken. De schade die door het geweld aan elektriciteitscentrales is aangericht, wordt gerepareerd.

Getraumatiseerde bevolking De toegang tot de Gazastrook is beperkt. Daardoor zijn de medicijnvoorraden danig geslonken. Gezondheidscentra doen hun best om de uitgeputte en getraumatiseerde bevolking te helpen. Unicef helpt kinderen die lijden aan extreme shocks en stress.

Door de stijgende voedselprijzen en het feit dat meer dan tweederde van de gezinnen in de Gazastrook beneden de armoedegrens leeft, kunnen kinderen en zwangere vrouwen ondervoed raken, zegt Unicef. In de bezette Palestijnse gebieden blijft een op de tien kinderen achter in de groei. In het noorden van Gaza is bijna 30 procent van de kinderen te klein voor hun leeftijd.