Persberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 25-06-2007

Doorgereden na aanrijding: getuigen gezocht

LEUSDEN Een 23-jarige fietser uit Leusden is in de nacht van 23 op zondag 24 juni bewusteloos en gewond geraakt bij een aanrijding op de Rosmolenstraat. De andere weggebruiker, vermoedelijk ook een fietser, reed door na de aanrijding.

Nadat de 23-jarige man weer was bijgekomen, kon hij zelf de weg naar huis vervolgen. s Ochtends had hij echter flink pijn en is hij naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek hij een gescheurde nier te hebben en is opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis. De man weet nog dat hij ter hoogte van een vluchtheuvel op de Rosmolenstraat is aangereden, maar verder is de politie afhankelijk van getuigen. Aan hen wordt dan ook verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via tel: 0900-8844. Uiteraard hoopt de politie dat de betreffende fietser zich uit eigen beweging meldt bij de politie.

Jongens aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT Voor het vernielen van een kunstwerk in het valleikanaal, zijn zondagavond vier jongens uit Amersfoort aangehouden. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat jongens met een baksteen het kunstwerk zouden bekogelen. Agenten zochten in de omgeving van de Liendertseweg en troffen hen aan op het Neptunusplein. De jongens, van 12 tot 14 jaar oud, zijn aangehouden. In overleg met de ouders zullen zij naar Bureau Halt worden doorverwezen.

Beroving

AMERSFOORT Zondagmorgen is op de Oversteek een 20-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd.

De vrouw stond omstreeks 10.00 uur op de brug bij Emiclair naar het water te kijken en had haar tas in de handen. Plotseling kwam er een jongen aanlopen en hij trok de tas bij de vrouw uit de handen. Daarna rende de jongen weg en sprong achterop bij een scooterbestuurder.

Signalement van de jongen:


- Noord-Afrikaans uiterlijk


- leeftijd tussen 15 en 18 jaar


- lengte ongeveer 1.70 meter


- donker krullend haar tot over de oren


- tenger postuur


- blauwe spijkerbroek


- zwarte trui


- zwarte baseballpet

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met het district Eemland zuid, via tel: 0900-8844.

Met drugs op zak

WOUDENBERG Een 22-jarige man uit Amersfoort is zondag aangehouden omdat hij harddrugs op zak had.

Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Zeisterweg een groep mannen meerdere mensen zouden intimideren. Agenten gingen ter plaatse en troffen de mannen aan. Hun gegevens werden gevraagd en gecontroleerd. De 22-jarige Amersfoorter verklaarde dat hij de avond ervoor drugs gebruikt had en nu ook in het bezit was van harddrugs. Omdat hij meer dan een gebruikershoeveelheid op zak had, is hij aangehouden. De drugs (vermoedelijk speed) is in beslag genomen.