Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 25-06-2007

Ongeval

VEENENDAAL Op de Kleine Beer is zondagavond 24 juni een 24-jarige man uit Veenendaal gewond geraakt nadat hij met zijn bestelauto uit de bocht vloog. De politie kreeg zondagavond omstreeks 23.55 uur de melding dat een auto, net na de kruising met de Lange Voren, op een vluchtheuvel en half tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen. De 24-jarige man was nog aanspreekbaar toen de agenten arriveerden, maar raakte langzaam het bewustzijn kwijt. Ambulancepersoneel heeft hem met onbekend letsel naar het Gelderse Valleiziekenhuis overgebracht. Omdat de agenten een alcohollucht hadden waargenomen, is van het slachtoffer bloed afgenomen om later te kunnen vaststellen of hij onder invloed heeft gereden. In het ziekenhuis bleken zijn verwondingen mee te vallen en die nacht mocht de man het ziekenhuis weer verlaten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gewelddadige diefstal

VEENENDAAL Op de Thorbeckesingel heeft een groep mannen met geweld een scooter van een 16-jarige jongen uit Duitsland gestolen. De politie doet onderzoek.

Een groep Duitse vrienden op vakantie in Nederland, kreeg pech met een van de scooters en zocht hulp bij een tankstation. Daar boden twee mannen in een groene Renault Twingo hun hulp aan en vroegen de jongens om hen te volgen naar een andere plaats. De Renault stopte in de buurt van de A. van Ostadelaan Patrimoniumlaan waar ook een grote groep andere mannen stond. De groep van 10 a 20 man probeerde drie scooters af te pakken. Twee scooterrijders konden ontkomen, maar een derde werd met geweld van zijn scooter bestolen. De 16-jarige jongen uit Duitsland kon zelf ontkomen, sprak een getuige aan, die de politie belde. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden bij de politie van het district Heuvelrug, via tel: 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen naar M: 0800-7000.