Eneco


ENECO installatiebedrijven zet in op groeistrategie

Marktkansen door versterkte aandacht energiebesparing en duurzame energie

Schiedam, 25 juni 2007 ENECO Energie heeft de bedrijfsdelen, die zich richten op verhuur, service, onderhoud en installatie van verwarmings- en warmwaterapparatuur in de woning- en utiliteitsmarkt, gebundeld in een nieuwe groep: ENECO Installatiebedrijven. Hiermee wil ENECO inspelen op de groeiende vraag in de installatiebranche als gevolg van sterke aandacht voor energiebesparing en duurzame energietoepassingen. ENECO zet daarbij in op een groeistrategie van haar activiteiten in de installatiebranche. Onder ENECO Installatiebedrijven werken Tempus (Zuid-Holland), Metapart (Noord-Holland) en GSU (Utrecht) ieder onder hun eigen naam. Via deze bedrijven wordt installatiewerk verricht bij ruim 500.000 adressen in de hele randstad.

Door de sterk toenemende aandacht voor energiebesparing en duurzame energie neemt de vraag naar efficiënte elektrische installaties, duurzame installaties (zoals zonneboilers en warmtepompen) en advisering over energieprestaties van woningen en gebouwen toe. ENECO Installatiebedrijven speelt hierop in met, onder andere, de ENECO Energie Ketelcheck en het ENECO Energie Onderhoudsabonnement. In toenemende mate hebben klanten bij het verhuis- en verkoopmoment van hun woning behoefte aan inzicht in de veiligheids- en duurzaamheidsstaat van hun verwarmings- en warmwaterapparatuur.

ENECO Installatiebedrijven heeft een jaaromzet van circa 80 miljoen. De 850 medewerkers doen hun werk vanuit zeven vestigingen. Alle bedrijven binnen ENECO Installatiebedrijven hebben tientallen jaren ervaring met technische installaties bij particulieren, in woningbouw en utiliteit. Aan deze werkzaamheden wordt een duidelijke signatuur van ENECO verbonden.