PvdA Rotterdam


In de media

PvdA wil gouden handdrukken aanpakken

Ma 25 Jun 2007 - Redactie
PvdA wil gouden handdrukken aanpakken

De gemeente Rotterdam heeft in 2006 voor maar liefst 3,5 miljoen euro aan gouden handdrukken uitgekeerd. 13 mensen in totaal ontvingen een bedrag tussen de 171.000 en de 518.000 euro. De PvdA is geschrokken van de enorme bedragen en wil paal en perk stellen aan de gouden handdrukken.

In de jaarverslag van de gemeente Rotterdam staat dat de hoogste uitkering voor een manager was, die in dienst was bij de gemeente. 518.000 euro is wat hij ontving naast zijn jaarsalaris van 131.000 euro. Ook een P&O medewerkster kreeg een groot bedrag mee naar huis. Zij kreeg met 209.000 euro maar liefst elf keer haar jaarsalaris mee.

De PvdA is geschrokken van de enorme bedragen. Wij maken ons hier zorgen over, vertelt raadslid Ronald Motta. Hij wil dan ook onderzoeken of de regels die er zijn voor het meegeven van de gouden handdruk, nog wel gehandhaafd kunnen worden. Soms zijn er wel oorzaken waardoor je een hoger bedrag meekrijgt, als je bijvoorbeeld iets traumatische meemaakt. Maar mensen die er een potje van maken moeten we niet gaan belonen als ze vertrekken. De PvdA wil over de gouden handdrukken een stevige debat voeren met het college.

Binnenkort neemt de Tweede Kamer een besluit over het aanpassen van de regels omtrent het meegeven van gouden handdruk.