Provincie Groningen

kan!" "Groningen zou trots moeten zijn op wat allemaal wél kan!" 25 juni 2007

"De bronnen van onze ideeën komen van de mensen waarmee wij contact hebben", "De toestroom naar de zorg is veel te groot", "Ik wil de provinciaal politieke thema's dichter bij de mensen brengen", zie hier een aantal uitspraken van de Groningse Statenleden op de website van de provincie Groningen. Wilt u weten waar úw volksvertegenwoordiger voor staat? Bekijk de filmpjes bij Bestuur en Politiek/Provinciale Staten/Leden, Commissies en Fracties/Filmpjes Statenleden.

Sinds kort staan op deze website video-interviews met de leden van Provinciale Staten. In deze interviews vertellen zij onder andere waarom zij voor de politiek hebben gekozen, waar zij zich sterk voor maken en welk resultaat zij willen bereiken in Provinciale Staten.

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden
Daarom hebben Provinciale Staten gekozen de tekstinterviews op de website te vervangen door video-interviews. Door de combinatie van beeld en geluid wordt de kijker meer betrokken bij de inhoud en de boodschap. Bovendien is het aanbod van informatie op internet zo massaal, dat mensen steeds selectiever informatie bekijken. Video is een communicatiemiddel dat in de loop der jaren zijn kracht heeft bewezen. Video wordt sneller bekeken, dan een tekst op internet wordt gelezen.

25 juni 2007