Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Steek je Groene duim weer op!

voor de fleurigste ideeën van Rotterdam

Weet je het al? De Groene duimen zijn er weer! Net als in 2006 nodigt wethouder Bolsius in 2007 iedereen uit om samen met de buren creatieve ideeën in te sturen voor een fleurige en speelse buitenruimte in de stad.

Het heft in eigen hand
Een vergeten plantsoen of binnenterrein opfleuren, een spannend speelterrein inrichten, een saaie muur opvrolijken? Het kan! Neem het heft in eigen hand en bedenk een origineel plan. Stuur het in en maak kans op een Groene duim waarmee je jouw ideeën kunt waarmaken.

Samen plannen maken
Ga vandaag nog met je buren aan tafel zitten om goeie ideeën te spuien. De ideeën moeten passen in de omgeving en rekening houden met veiligheid. Kindvriendelijke plannen hebben een streepje vóór. Mocht je extra hulp kunnen gebruiken, ga dan gerust langs bij de bewonersorganisatie in de wijk. Als je een Groene duim wint, dan wordt het uitgevoerd onder leiding van Gemeentewerken.

Samen onderhouden
Een mooi opgeknapte plek verdient extra zorg. Planten hebben bijvoorbeeld water nodig, zwerfpapiertjes doen het beter in de afvalbak. Dus maak een speels, goed uitvoerbaar plan waar de hele buurt van profiteert én maak samen afspraken over het onderhoud. Dan heb je de beste kans op succes!

Plannen inzenden
De uiterste inzenddatum voor Groene duimplannen is 14 september 2007. De uitslag wordt bekend gemaakt in november 2007. Kijk voor meer informatie op
www.groeneduimen.nl