Dienstenbond CNV

Nieuws

21 juni 2007

Geen gedwongen ontslagen bij overname van ABN Amro door Fortis

Al voorafgaand aan het overleg met CNV Dienstenbond afgelopen donderdag was Jan van Rutten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis Nederland ondubbelzinnig in zijn uitspraken over de werkzekerheid voor het personeel bij een overname van ABN AMRO door het Consortium. "Geen gedwongen ontslagen" zei hij een aantal keren luid en duidelijk toen hij de fles Klare Wijn van CNV Dienstenbond in ontvangst nam. Tegenover CNV-bestuurder Bernard Jan de Groot wilde hij daar geen enkel misverstand over laten bestaan.

Klare taal dus en dat is precies waar CNV Dienstenbond behoefte aan had. Eerder had de heer Votron, eerste man van Fortis, tegenover de bonden zijn uitspraken over werkzekerheid in de media genuanceerd en afgezwakt. Daarop organiseerde CNV Dienstenbond vorige week een mailactie, waar per dag honderden werknemers van zowel Fortis als ABN AMRO op reageerden. In de actie werd opgeroepen klare wijn te schenken.

Na het overleg toonde CNV-onderhandelaar Bernard-Jan de Groot zich gerustgesteld. Onder ABN Amro-personeel vallen bovendien geen gedwongen ontslagen, zo heeft het consortium verzekerd. Ook niet in individuele gevallen, bevestigt Bernard Jan de Groot. Dat was voor ons de essentiële toevoeging en geruststelling. Eerder meldde Fortis banenverlies van 7800 banen in Nederland, naast de creatie van 2000 banen.

Zie bij Nieuws/Financieel de info die naar de leden is verstuurd.