Persberichten 25/06 ochtend

Regio, 25-06-2007

Katwijk Aanhouding wegens huiselijk geweld De politie heeft op zaterdag 23 juni, rond 23.15 uur, een 38 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van mishandelen en bedreigen van zijn vrouw. Zijn vrouw deed aangifte bij de politie. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld.

Het politiekorps Hollands Midden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties.

Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Noordwijk Beroving onder bedreiging De politie heeft een aangifte opgenomen van een 20 jarige vrouw uit Noordwijkerhout. De Noordwijkerhoutse fietste op zaterdag 23 juni, rond 03.15 uur, samen met een vriendin vanuit het uitgaansgebied van Noordwijk, terug naar huis. Zij fietsten over de Duinweg toen zij benaderd werden door twee andere meisjes op een fiets. De meisjes dwongen de twee vriendinnen tot stoppen en eisten onder bedreiging van een mes, een tas en een mobiele telefoon. De 20 jarige gaf haar tas af, waarna de twee verdachten er vandoor gingen. De 20 jarige deed dezelfde nacht nog aangifte bij de politie in Noordwijk. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen van de beroving of personen die de verdachten eerder die nacht hebben zien fietsen contact op te nemen met de politie van Noordwijk via 0900-8844. De twee verdachten in de leeftijd van 16-18 jaar die op één fiets reden zijn na beroving terug gefietst in de richting van Noordwijk.

Noordwijk Inzet politie tijdens stapavond De politie van Noordwijk heeft samen met de susploeg inzet gepleegd tijdens het stapweekend in Noordwijk. Op zaterdag 23 juni, rond 02.38 uur, ontstond er op de Grent een vechtpartij tussen een tiental personen. Er vielen rake klappen en de politie heeft assistentie ingeschakeld om de vechtende partijen te kunnen scheiden.

Even later, rond 03.00 uur, heeft de politie een aangifte opgenomen van een 20 jarige Noordwijker die op de dansvloer van een discotheek aan de Grent ruzie kreeg met een andere jongen. Nadat hij een duw tegen zijn rug had gekregen is er een glas tegen zijn hoofd gegooid. Een diepe snee in zijn hoofd was het gevolg. De Noordwijker is naar de dokterspost in Voorhout gegaan om zich te laten behandelen aan zijn verwonding. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden (Poging) woninginbraken In het weekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni is ingebroken in een aantal woningen in Leiden. Bij twee woningen is het gebleven bij een poging. Vrijdagavond 22 juni ontdekte de bewoonster, dat er was ingebroken in haar woning aan de Hyacintenstraat. Het slot van een raam bleek afgebroken te zijn. Er werden een paspoort en een computer gestolen. In de ochtend of de middag van zaterdag 23 juni werd een ruitje van de voordeur van een woning aan de Rijn en Schiekade weggehaald. Er werden onder meer een televisie, een camera en een laptop buitgemaakt.

In de nacht van zondag 24 juni werd de bewoonster van een woning aan de Zonneveldstraat wakker van geluiden. De vrouw hoorde iemand lopen in huis en dacht in eerste instantie dat het haar zoon was. De vrouw nam poolshoogte en zag nog net iemand door het keukenraam naar buiten gaan. De jongeman van ongeveer 22 jaar met een Noord-Afrikaans uiterlijk liep weg in de richting van de Ketelboetesteeg. De vrouw mist een laptop en een bankpas. Zondagmiddag 24 juni ontdekten de bewoners van een woning aan de Onyxhof dat er twee zakken met goederen waren weggehaald. Men had een ruitje van de voordeur vernield om binnen te komen.

Zaterdagochtend 23 juni wilde men een woning aan de Buys Ballotstraat binnengaan door de voordeur open te wrikken. Dit mislukte. Een bewoner van een woning aan de Sophiastraat werd wakker van een harde klap. De bewoner heeft uit zijn woning gekeken en zag op de hoek met de Marnixstraat een man met een scooter staan. De bewoner keek recht naar beneden en zag een andere man staan bij een vernielde ruit van zijn woonkamer. Om de personen weg te jagen heeft hij hard op de ramen gebonkt. De mannen, met een Noord-Afrikaans uiterlijk gingen er op de scooter vandoor. Er was nog niets uit de woning gestolen.

Leiden Winkelpui ingereden Twee mannen, van 17 en 18 jaar, beiden uit Leiden zijn op zaterdag 23 juni, rond 05.30 uur, met hun auto een winkelpui aan de Pelikaanstraat ingereden. De auto was behoorlijk ingedeukt en de voorzijde van de winkelpui lag eruit. De 17 jarige raakte gewond aan zijn hoofd en is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De verkeersdienst is ter plaatse gekomen om te onderzoeken hoe het ongeluk zich heeft kunnen voordoen. Mogelijk is de auto in de slip geraakt op de middengeleider en zodoende de pui ingereden. De brandweer heeft het pand van de winkel geïnspecteerd en heeft het wegdek olievrij gemaakt. De auto is getakeld.

Hazerswoude-Rijndijk Rijden onder invloed van alcohol De politie heeft zondag 24 juni rond 11.40 uur een 22 jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden na een controle. De bestuurder viel op door zijn vlotte rijgedrag. Agenten controleerden hem op de Rijndijk en roken een alchollucht bij hem. Volgens deze beginnende bestuurder was het van de drank van de avond ervoor. Een blaastest wees toch nog een alcoholgehalte uit van 105 ug/l. Voor een beginnende bestuurder geldt een limiet van 88 ug/l.

Haastrecht Twee aanhoudingen wegens vernieling De politie heeft op zaterdag 23 juni, rond 01.30 uur, twee jongens van 16 en 17 jaar, beiden uit Gouda, aangehouden op verdenking van het vernielen van een bushokje. Een alerte getuige zag de twee jongens op de Provincialeweg West in een bushokje staan. Een van hen vernielde een ruit van het bushokje en de ander stond erbij te kijken. De getuige reed in zijn auto en besloot de jongens te volgen en de politie te bellen. De politie kon de jongens op de Volmolenhof in Gouda aanhouden. De 16 jarige jongen bekende onder invloed van alcohol en softdrugs een ruit te kapot te hebben gemaakt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogmade Taxichauffeur geslagen De politie heeft op zaterdag 23 juni, rond 06.00 uur, een 40 jarige man uit Hoogmade aangehouden op verdenking van het slaan van een taxichauffeur. De taxichauffeur had met een klant, een 28 jarige man uit Rotterdam, om 06.00 uur afgesproken op de Pieter Van Hemerenplantsoen. De taxichauffeur had hem hier eerder in de nacht afgezet en zou hem later weer ophalen. Om 06.00 uur wilde de klant nog niet naar huis. Een andere man die in de woning was reageerde agressief op de komst van de taxichauffeur en sloeg meerdere malen in de richting van de taxichauffeur. De chauffeur wist enkele klappen te ontwijken, maar een enkele was raak. De verdachte stapte vervolgens als passagier in een ander busje. De chauffeur belde de politie en achtervolgde het busje en gaf de locatie aan de politie door. De politie kon de verdachte staande houden op de Kruisweg in Woubrugge. Hij is naar het politiebureau gebracht waar hij gehoord is. De politie maak proces-verbaal tegen de man op.

Bodegraven Doorrijden na aanrijding De politie is op zoek naar een bestuurder van een grijze personenauto die op zondag 25 juni, rond 09.30 uur, over de Meije in Bodegraven een fietser heeft geraakt. De fietser, een 51 jarige man uit Bodegraven, reed over de Meije in de richting van Woerdens Verlaat. In de bocht bij de watertoren naderde een grijze personenauto. De personenauto en de fietser konden maar elkaar net aan ontwijken waardoor de fietser ten val kwam. De bestuurder van de auto is gestopt, maar niet uitgestapt en is er vervolgens zonder zich te bekommeren om de fietser of zijn/ haar identiteit kenbaar te maken weggereden. De politie vraagt de bestuurder zich bij de politie van Bodegraven te melden, dit kan via 0900-8844 of aan het bureau.

Gouda Woninginbraken In het weekend van zaterdag 22 tot en met maandagochtend 25 juni is ingebroken in zes woning in Gouda. Bij één woning is het gebleven bij een poging. Zaterdagmorgen 23 juni zag een bewoonster, dat er was ingebroken in haar woning aan de Van Itersonlaan. Het bovenlicht in de keuken was verbroken waarna men de woning was binnengegaan. De woning was doorzocht en er werd onder meer portemonnees, geld, een gsm, een laptop en een tas weggenomen. Diezelfde morgen ontdekte een bewoonster van een woning aan de Krugerlaan dat er geld uit haar woning was gestolen. Men had ingebroken via een raam aan de achterzijde van het huis. Bij een woning aan de Oostboezemkade werden gsms, een spelcomputer en een mp4-speler gestolen. De achterdeur bleek geforceerd te zijn.

Zondagmiddag 24 juni hoorde een bewoner van een woning aan de Groeneweg dat een raam op de begane grond werd opengeschoven. Het raam stond op een kier terwijl de bewoner boven was. Toen hij om 14.15 uur de geluiden hoorde is hij direct naar buiten gelopen. Een getuige vertelde hem dat een man zojuist door zijn raam was geklommen en een gsm had meegenomen. De bewoner heeft in de omgeving gezocht naar de dader en zag op de Wijde Poort twee mannen lopen in de richting van het Houtmansplantsoen. Toen hij hen riep keek één van hen om waarna ze begonnen te rennen.

In de nacht van zondag 24 op maandag 25 juni werd ingebroken in een woning aan de Constantijn Huygensstraat. De bewoner ontdekte maandagmorgen de inbraak. Via een bovenlicht wist men binnen te komen. De man mist een laptop, een navigatiesysteem en een fototoestel. Maandagochtend 25 juni werd de bewoonster van een woning aan de De La Reylaan wakker van getik in haar woning. De vrouw nam poolshoogte en zag dat iemand bij de voordeur probeerde in te breken. De vrouw deed het licht aan om de inbreker af te schrikken. Deze ging er inderdaad vandoor. Een bewoner van een woning aan de Van Itersonlaan hoorde zaterdagnacht 23 juni ook geluiden nabij zijn woning. Hij heeft doorgeslapen en ontdekte later dat iemand kennelijk had geprobeerd binnen te komen via een raam.

Moordrecht Inbraak in sporthal, politie zoekt getuigen De politie vraagt getuigen van een inbraak in de sporthal aan de Sportlaan in Moordrecht zich te melden via 0900-8844. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag 24 op maandag 25 juni.

Via de voorzijde van de sporthal zijn dader(s) via braak het pand binnen gedrongen. Het is nog onbekend wat er is weggenomen. De politie heeft inmiddels één getuige gesproken die personen tussen 04.00 en 05.00 uur heeft zien weglopen. De politie hoopt dat er meerdere getuige zijn geweest, mede gelet op de grove wijze van inbraak. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Nieuwerkerk aan den IJssel via 0900-8844.

Waddinxveen Fietser gewond na aanrijding Een 60 jarige man (woonplaats onbekend) is op de Henegouwerweg geschept door een auto waardoor hij gewond raakte. De fietser is per ambulance overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

De fietser reed over de Henegouwerweg, komende uit de richting van de Van Speykstraat. De fietser stak de weg over en gebruikte hiervoor niet het verplichte fietspad langs de Henegouwerweg. De fietser reed stilstaande autos, die voor het verkeerslicht stonden, voorbij en stak de weg over. Op het kruispunt werd hij geschept door een auto die uit tegenovergestelde richting kwam.

--- einde berichten ---