Ingezonden persbericht


ConQuaestor betrekt nieuw pand in Papendorp

Utrecht, 25 juni 2007 - Het nieuwe hoofdkantoor van ConQuaestor aan de Orteliuslaan 871 in Utrecht is vorige week opgeleverd. De consultants, interim managers en finance professionals zijn nu nog gehuisvest in de Utrechtse wijk Oog in Al, op een locatie die inmiddels te klein is geworden. ConQuaestor is in drie jaar tijd gegroeid van ruim 300 naar ruim 500 medewerkers, verdeeld over drie vestigingen: Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Het nieuwe hoofdkantoor van ConQuaestor, ontwikkeld door de Kroon Group, wordt ca. 3.300m2 kantoor. Het pand zal ruimte bieden aan minimaal 100 personen en een congresgedeelte bevatten voor de opleidingen en masterclasses die ConQuaestor verzorgt.

Marianne Dragt van Balans Architectenstudio bna bv heeft zowel het gebouw als het interieur ontworpen dat in dezelfde open en transparante stijl is geworden als het interieur van de vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de twee kanten van de identiteit van de ConQuaestor adviseurs: enerzijds met de degelijkheid en betrouwbaarheid van deze financiële experts die hun vak verstaan, en anderzijds met de dynamische en snelle wereld van deze relatief jonge professionals.

Het gebouw lijkt als door een beeldhouwer vormgegeven. Door verschillende delen uit een rechthoekige vorm te snijden ontstaat er een ruimtelijk geheel, waardoor er bij elke gevel een ander beeld ontstaat. De noorswitte betonbanden, zijn de doorgaande elementen, die het gebouw plastisch vormen. Ze gaan over van horizontaal naar verticaal en verbinden de verschillende gevels in een doorgaande beweging. Het gebouw kent zijn verfijning door de verschillende ritmes van gevelindeling en het scherm van verticale houten lamellen.

Het centrum van het gebouw is in een atrium met een glazen dak, waaraan het vergader- en opleidingencentrum met loungeruimte gekoppeld is. Het interieur van het gebouw is hierdoor heel licht en transparant.

Het pand is in het bijzonder korte tijdsbestek van 9 maanden gebouwd en is afgelopen week opgeleverd. Momenteel wordt gewerkt aan de verdere inrichting, waarna ConQuaestor medio augustus de verhuizing zal plaatsvinden.

Martijn Kamermans: "Net als ConQuaestor zelf wilde we dat ons hoofdkantoor er solide en robuust uit zou zien. Van binnen wilde we de nadruk leggen op transparantie en dynamiek, om goed aan te sluiten bij de cultuur van onze medewerkers die gemiddeld minder dan 35 jaar oud zijn"

Eind september organiseert ConQuaestor een feestelijke open dag. De exacte datum zal aangekondigd worden op www.conquaestor.nl


---

Over ConQuaestor:
ConQuaestor (www.conquaestor.nl) biedt organisaties oplossingen voor strategische en operationele vraagstukken op het gebied van finance. Ruim 500 professionals werken aan financiële, bedrijfseconomische en administratieve projecten en processen om de bedrijfsvoering van opdrachtgevers te verbeteren ­­­­­­­­­­­­