Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Zwaar verlies voor Gert Schrijvers

25/06/2007

Hengelo/Oostmalle (Bel), 25 juni 2007
De Belgische vierspanrijder Gert Schrijvers heeft vorige week een van zijn beste paarden verloren. De 16-jarige Arabo-Friese merrie Xantic leed aan koliek en moest geopereerd worden. Nadat de operatie succesvol was afgerond brak de merrie bij het opstaan een been waarna Schrijvers de dochter van Ygram moest laten inslapen.

"We zijn maandagavond teruggekomen uit Vecses, Hongarije, waar we als vijfde zijn geëindigd. Xantic was zoals altijd super in vorm, ze is mijn vaste linkervoorpaard in de dressuur en in de vaardigheid. Het was de bedoeling om haar dit jaar nog in mijn span te gebruiken en haar daarna in te zetten voor de fokkerij en als reservepaard voor het WK in Beesd in 2008. Het heeft helaas niet zo mogen zijn," vertelt Schrijvers.

Gelukkig kan de meervoudig Belgisch kampioen voor de landenwedstrijd in Aken beschikken over de Arabo-Friese hengst Maestro, die in eigendom is van de Belg Marcel Verschueren. Verschueren heeft ook een overeenkomst met de Nederlandse enkelspanrijder Christiaan Provoost, maar wil de hengst graag voor Aken aan Schrijvers ter beschikking stellen. Gert Schrijvers zal Maestro (v. Lolke) inzetten op de plaats van Xantic.

Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Xantic was het vaste linkervoorpaard van Schrijvers in de dressuur en de vaardigheid
Foto: Pixelphot