Gemeente Den Haag

De werkzaamheden voor tram 16 op de Loevesteinlaan bereiken een nieuwe fase. Vanaf maandag 25 juni wordt tussen de Rhijnvis Feithlaan en de Genemuidenstraat (in de richting van het Zuiderpark) gewerkt aan de komst van tram 16. Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid. Deze fase duurt tot en met vrijdag 6 juli. Het deel van de Loevesteinlaan tussen de Genemuidenstraat en de Steenwijklaan (in de richting van de Erasmusweg) is weer open voor verkeer. De totale werkzaamheden voor tram 16 op de Loevesteinlaan duren nog tot en met begin november.

Werkzaamheden
Tussen de Rhijnvis Feithlaan en de Genemuidenstraat worden van 25 juni tot en met 6 juli diverse werkzaamheden uitgevoerd voor tram 16. Het kruispunt Loevesteinlaan Melis Stokelaan (zijde Moerweg) krijgt een nieuw uiterlijk. De oude tramhalte van tram 9 op de Melis Stokelaan in de richting van de Moerweg wordt afgebroken. En de weg wordt opnieuw geasfalteerd. De middenberm van de Loevesteinlaan tussen de Melis Stokelaan en de Erasmusweg krijgt sporen, waarover tram 16 vanaf begin september gaat rijden. De oude doorsteken op de Loevesteinlaan tussen de Erasmusweg en de Melis Stokelaan verdwijnen. Alleen voor (brom)fietsers en voetgangers is er een oversteekmogelijkheid op de kruising met de Steenwijklaan/Rhijnvis Feithlaan. Later wordt deze oversteek nog beveiligd met verkeerslichten.

Meer informatie
De route van tram 16 wordt verlengd en verbindt straks het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Vanaf september 2007 kan tram 16 de uitgebreide route gaan rijden. Meer informatie over de aanleg van tram 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16.