Nederlandse Tafeltennisbond


Europese Kampioenschappen Veteranen van start

25-06-2007
Na een indrukwekkende openingsceremonie, gisteren in het Ahoy Sportpaleis, zijn vandaag, maandag 25 juni de spelen van start gegaan.

Een dikke tweeduizend Veteranen, tafeltennissers (en -sters) van boven de 40 jaar, hebben vandaag bezit genomen van de inmens grote speelhal van de Ahoy, waar op 100 tafels in verschillende poules ruim 2400 wedstrijden worden gespeeld. Dit alles onder toezicht van officiële en internationale scheidsrechters.

Dit internationale tafeltennisevenement, dat onder auspiciën van de ETTU (European Tabletennis Union) wordt georganiseerd, wordt nu voor de 7e keer in Europa gehouden. In 2005 was het Bratislava, nu is het Nederland, Rotterdam. En dat is de NTTB (de Nederlandse Tafeltennisbond) gelukt dankzij de medewerking van het Sporthuis "Posno Sport" en de organisatie "Rotterdam Topsport" die beide veel medewerking hebben verleend om dit mega-evenement in Rotterdam te laten plaatsvinden.

Ook vanuit de media is veel aandacht voor het evenement. Vandaag zijn TV Rijnmond en SBS6, Hart van Nederland, aanwezig om opnamen te maken als sport-item voor hun sportuitzendingen deze week.

Vandaag speelt een aantal prominenten van weleer hun eerste wedstrijden, waaronder Bettine Vriesekoop en Mirjam Hooman.

Aan het einde van de dag zijn de eerste resultaten voor het Europese Kampioenschap beschikbaar. Deze worden 's-nachts direct verwerkt en gepubliceerd op http://www.evc2007.nl/.