Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongen (14) verdacht van bedreiging

Publicatiedatum: 25-6-2007 12:00:25

EDE - Een veertienjarige jongen uit de gemeente Ede is zondagavond door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging. De jongen zou omstreeks tien uur een 22-jarige medewerkster van een instelling in de gemeente hebben bedreigd. Er zou een conflict zijn ontstaan tussen de jongen en de vrouw over een computer die hij niet terug zou krijgen. De jongen was het hier kennelijk niet mee eens en zou hierna de vrouw met de dood hebben bedreigd. Toen hij niet wilde kalmeren, is de leiding van de instelling hierop met de jongen naar het politiebureau gegaan, alwaar hij is aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. Door de medewerkster is aangifte gedaan. (07-099288)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw beroofd met geweld; politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 25-6-2007 11:59:50

BENNEKOM - Een zeventienjarige vrouw uit Bennekom is in de nacht van zaterdag op zondag in haar woonplaats onder bedreiging beroofd van haar geld en mobiele telefoon. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. De politie zoekt getuigen.

De vrouw fietste, volgens eigen zeggen, omstreeks half drie over de Esdoornlaan (komende uit de richting van Wageningen), toen een man plotseling naast haar kwam fietsen. De man zou al enkele minuten achter haar hebben gefietst. Volgens het slachtoffer zou de man een vuurwapengelijkend voorwerp op haar hebben gericht. Zij fietsten de Meidoornlaan in. Daar werd gestopt en zou de dader de vrouw haar geld en telefoon afhandig hebben gemaakt. Op een gegeven moment wist de vrouw te ontkomen.

Het zou gaan om een man van rond de dertig jaar met een lengte van ongeveer 1.85 m en een normaal postuur. Hij droeg kleding met een camouflageprint en een bivakmuts. Ook had hij een bril op.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de dader mogelijk hebben zien fietsen, worden verzocht contact op te nemen met de Edese politie, via telefoonnummer: 0900-8844.
(07-099006)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053