Ingezonden persbericht


Acapela kondigt nieuwe versies aan van
Acapela Multimedia 6.01, Acapela Telecom 6.1 en Virtual Speaker 2.0

Bergen, België en Toulouse, Frankrijk, 25 juni, 2007

Acapela Multimedia 6.01, beschikbaar voor Windows, (inclusief Windows Vista) en Mac OS X, maakt het mogelijk om spraaksynthese te integreren in sectoren zoals het onderwijs, multimedia of de toegankelijkheidsector, door verschillende toepassingen zoals schermlezers voor slechtzienden, leerondersteuning voor scholen en multimediapresentaties van spraak te voorzien.

Tegelijkertijd met de nieuwe versie van Acapela Multimedia 6.01 breidt Acapela haar talenpakket uit met een nieuwe Nederlands stem 'Max', Engelse stem 'Peter', Hispano-Amerikaanse 'Rosa' en 'Louise', Acapela's eerste Quebecse stem.

Alle beschikbare talen in het portfolio van Acapela hebben de laatste upgrades ondergaan. In het bijzonder de nieuwste stemmen in het Nederlands, Engels, Hispano-Amerikaans en Quebecs beschikken over een optimale spraakkwaliteit.

Acapela Multimedia 6.01 is de ideale oplossing voor alle Windows of Mac-toepassingen waar gebruikers een spraakoptie willen toevoegen aan hun functies en interfaces. Acapela Multimedia 6.01 is ook compatibel met Microsoft's SAPI-toepassingen en de Speech Manager van Apple.

Acapela Telecom 6.1, beschikbaar voor Windows en Linux, is de laatste versie van Acapela's Telecom server die integratie van spraaksynthese mogelijk maakt in alle telefoon- en webapplicaties met meerdere kanalen. Acapela Telecom 6.1 is bestemd voor ontwikkelaars en integrators in de vocale informatiesectoren zoals call centers, telefoongidsen, geünificeerde communicatiediensten, websites met een spraakoptie en noodoproepdiensten. De oplossing is eveneens populair bij andere diensten die simultaan audio-informatie moeten verdelen aan een groot aantal gebruikers.

Acapela Telecom 6.1 integreert zowel de nieuwe stemmen - Nederlands, Engels, Hispano-Amerikaans en Quebecs- als de bestaande stemmen. Dankzij de MRCP 1.1 module, kan Acapela Telecom 6.1 makkelijk in een complexe architectuur geplaatst worden zodat de gebruikers optimaal kunnen genieten van de vele mogelijkheden die spraaktechnologie biedt.

Virtual Speaker 2.0 beschikbaar voor Windows, (inclusief Windows Vista) is gericht op gebruikers die hun eigen audiocontent willen maken. Met behulp van een geïntegreerd geluidsbestand, kunnen ze tekst uit alle mogelijke toepassingen omzetten naar spraak. Of het nu gaat om een hele korte tekst of een uitgebreide handleiding, Virtual Speaker is 24 uur per dag, 7 dagen op 7 beschikbaar voor tekst-naar-spraakomzettingen.

Met meer dan 30 mannelijke en vrouwelijke stemmen, waarvan 8 nieuwe (Frans, Nederlands, Duits, Portugees, Deens, Quebecs, Spaans, Hispano-Amerikaans en Brits Engels), wordt deze toepassing zeer gewaardeerd op internationaal niveau voor de ontwikkeling van prompts in telefonische toepassingen en bij e-learning en audiocontent-creatie. Virtual Speaker 2.0 biedt verschillende ergonomische verbeteringen en kan per uur of per jaar gehuurd worden, naargelang de behoeften van de gebruiker.

Over Acapela
Acapela Group, de Europese leider in meertalige spraaktechnologie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke dialooginterfaces. De spraakoplossingen van Acapela Group zijn reeds op brede schaal toegepast in talloze diensten en applicaties, zoals sprekende portals, standaard berichtendiensten, contact centers en web, interactieve games, e-learning programma's, hulpmiddelen voor mindervaliden en boordcomputers.

Acapela Group geniet het vertrouwen van vele klanten en partners die gebruikmaken van de spraakoplossingen, met referenties als: Alcatel, Apoll, AssistiveWare, Atos Origin, Avaya, SEB., Bosch Blaupunkt, Cegetel, Daimler Chrysler, Dolphin, Don Johnston, Handitek, Harman Becker, Imagetalk, Intervoice, Kirusa, Klett, Magneti Marelli, Navteq, Once, Phoneticom, PSA Peugeot Citroën, Telia, Telefonica, Temic, Tieman, Toby Churchill, Scandis, Sensory Software, SFR, Siemens, Vocalcom en Voxtron.

www.acapela-group.com

Perscontact

Jan Robijns
Open2Europe
+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com