Nieuwe schrijversprijs voor onbekend talent

25.06.2007 / 13:13 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Audax

Audax

http://www.audax.nl

Naar schatting hebben circa een miljoen Nederlanders het idee om zelf een boek te schrijven en uit te geven. De Nieuwe Schrijversprijs 2007 heeft tot doel nieuw en veelal onbekend talent de kans te bieden zich te presenteren aan het grote publiek. De initiatiefnemers van de Nieuwe Schrijversprijs 2007 zijn de landelijke boekenketen AKO en uitgeverij Free Musketeers.

Dagelijks ontvangt de uitgeverij veel interessante manuscripten. Met de uitreiking van de Nieuwe Schrijversprijs geven AKO en Free Musketeers de onbekende schrijverstalenten achter deze manuscripten de kans zich te bewijzen naast de gevestigde schrijvers.

De winnaar van de Nieuwe Schrijversprijs 2007 ontvangt naast de verkoop van zijn/haar boek in alle AKO leeswinkels en op www.ako.nl ook een stipendium om een volgend boek uit te geven bij uitgeverij Free Musketeers. De winnende schrijver wordt op 20 oktober 2007 tijdens de landelijke Free Musketeers auteursdag bekend gemaakt.

Iedereen met schrijfambities kan meedoen. Het insturen van een manuscript naar Free Musketeers kan tot en met 1 augustus 2007. Eind augustus zal er door AKO en Free Musketeers een shortlist van 4 manuscripten worden samengesteld. Een deskundige jury, bestaande uit vakmensen uit de boeken- en mediawereld, zal de uiteindelijk winnende schrijver bekend maken.

Kijk voor meer informatie op www.ako.nl of www.freemusketeers.nl.

(einde persbericht)