Gemeente Den Haag

Haagse baby's krijgen een speciaal welkomstcadeautje, zodat ze trots kunnen zijn op hun stad. Naast de pluchen ooievaar ontvangen alle baby's, die dit jaar nog worden geboren in Den Haag, een speciaal T-shirtje met daarop het Haagse beeldmerk.

Wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing, Internationale Zaken, ICT en Organisatie) heeft vrijdag 22 juni op de kraamafdeling van het HagaZiekenhuis het eerste T-shirtje uitgereikt aan Noah Aïcha, een meisje van twee dagen oud.
Bij die gelegenheid werd ook het succes gevierd van de proef met direct na de geboorte aangifte doen. Sinds januari is er een geboorteloket in het ziekenhuis, zodat de kersverse ouders hiervoor niet meer naar het stadhuis hoeven. Er worden maandelijks zo'n 75 baby's geregistreerd.
Aan het Haagse T-shirtje is ook een fotowedstrijd gekoppeld. Ouders kunnen een foto van hun zoon of dochter in het T-shirt opsturen, met een bijschrift waarin staat waarom het kind blij is in Den Haag te zijn geboren.
De foto's worden op internet geplaatst en elk kwartaal wordt de origineelste, grappigste of mooiste inzending beloond met publicatie in de Stadskrant en een 'rondje Den Haag'. Dat is een prijzenpakket met onder meer vrijkaartjes voor kinderattracties, tegoedbonnen voor lunches en tours door de stad.

De babyfoto's kunnen digitaal of per post worden opgestuurd naar: e-mail: trotseambassadeur@bsd.denhaag.nl
post: Trotse Ambassadeur van Den Haag
Postbus 12.600
2500 DJ Den Haag