Gemeente Den Haag

De Amerikaanse soulband The Family Stand geeft zaterdagavond 23 juni alvast een voorproefje van zijn optreden op Parkpop, de afsluiter van The Hague Festivals op zondag 24 juni. The Family Stand staat zaterdag om 21:30 uur op het podium op de Grote Markt.

Vanaf 12 uur vindt op de Grote Markt het festival Haags Pop Podium LIVE plaats, waaraan vooral jonge Haagse bands meedoen. Deelnemers van de bandcoaching van het Koorenhuis openen het (grratis) festival, dat in het teken staat van Unicef, de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Verder zijn er optredens van de winnaar van het Talent Event - waarvan de finale een dag eerder plaatsvindt - Leo Gstrein (pop/rock), All Missing Pieces (punk/rock), Esmaye (soul/pop), So What (pop/rock) en Suburbs (rock).

Het Spuiplein voor het stadhuis is zaterdag omgetoverd in een klein oosters dorp, waar van 10 tot 18 uur van alles te beleven valt. Er is ook een speciaal kinderprogramma vol sport, spel en muziek. Hoogtepunten zijn de optredens van zwevende fakir Ramana en wereldkampioen freestyle football John Farnworth.

Op het Plein vindt om 13.00 uur een optreden van het Beach Volleyball Demonstratie Team plaats, ondersteund door het Beach Dance Team.

De eerste Kinderparkpop begint zaterdag om 13.00 uur met optredens van diverse artiesten (Jim, KUS). Anders dan Parkpop (zondag 24 juni vanaf 13 uur) is dit festival niet gratis. Het is ook al uitverkocht.

Shopping Night
Donderdagavond werd de eerste The Hague Festivals Shopping Night gehouden. Duizenden bezoekers genoten van de modeshows op de catwalk in de Grote Markststraat en het optreden van Re-Play, Ellen ten Damme en de Heideroosjes.