Ingezonden persbericht


Persbericht

CIBER snelst groeiende outsourcer

~ ICT-dienstverlener volgens Brown-Wilson Group achtste IT-uitbestedingspartij ~

Eindhoven, 25 juni 2007 - ICT-dienstverlener CIBER is door de Brown-Wilson Group uitgeroepen tot één van de best gewaardeerde bedrijven ter wereld op het gebied van outsourcing. Het advies- en onderzoeksbureau plaatste CIBER op de achtste plaats in de ranking voor IT-uitbestedingspartijen. Bovendien kende de Brown-Wilson Group het bedrijf in hun 'Black Book Top 50' een twaalfde plaats toe op de ranglijst voor de best gemanagede uitbestedingspartijen en wees het bureau CIBER aan als snelste groeier binnen de algehele markt.

De 'Black Book Top 50' vergelijkt aanbieders van outsource-diensten over alle bestaande sectoren, zoals finance, accountancy en IT. Hiervoor bevroeg Brown-Wilson in totaal 18.000 beslissingnemers binnen de diverse branches over hun ervaringen en tevredenheid met partijen waaraan zij dienstverlening uitbesteden. Om in de uiteindelijke lijst te worden opgenomen, moeten ondernemingen consistente kwaliteit hebben getoond op vier gebieden: toewijding van het management, prestaties van de medewerkers, sturing van de onderneming en het effect van leiderschap.

Brown-Wilson noemde CIBER eerder dit jaar in zijn 'Black Book of Outsourcing' al als de beste IT-outsourcer voor zowel het hoger onderwijs als de energie- en nutsbedrijven. "Wij zetten continu onze krachten en mogelijkheden in om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van onze klanten", vertelt Tom van de Berg, directeur van CIBER Nederland. "Het is dan ook prachtig dat dit beloond wordt met deze goede rangschikkingen."

"Een nieuw team met een gedegen management heeft ervoor gezorgd dat CIBER zich dit jaar de snelst groeiende outsourcer mag noemen", zegt Doug Brown, kopstuk bij de Brown-Wilson Group en co-auteur van 'The Black Book of Outsourcing'. "Daaruit blijkt nog maar eens dat CIBER een rijzende ster is binnen de IT-sector."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels meer dan 10 jaar actief met ongeveer 350 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein en Den Bosch. CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Voor meer informatie over CIBER kunt u contact opnemen met: CIBER Nederland
Indra Overmars
Tel: +31 (0)40 232 90 90
E-mail: indra.overmars@ciber.nl

Voor verdere persinformatie, kunt u contact opnemen met: Jelle Zuidema van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: jellez@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

PRWEEK - International Consultancy of the Year finalist, 2006 PRWEEK - Top ten all-sector agency, 2005 & number one in UK technology PR league, 2003, 2004, 2005 CNET Networks, UK Technology PR Campaign of the Year winner, 2006 Chartered Institute of Public Relations (CIPR) Excellence finalists, 2006 Best Companies - Michelin-rated one star accreditation, 2006 The Holmes Report - Top Ten international consultancies, 2005 & European SABRE awards finalists, 2006