Gemeente Leeuwarden

SMO SMO

HKZ-certificaat voor SMO-Fryslân

Bron: Geeente Leeuwarden (25-06-2007) Woensdag 20 juni ontving SMO Fryslân het HKZ-certificaat uit handen van Richard Raaphorst van certificeringsbureau DNV. Het Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorginstelling is een soort ISO keurmerk voor de zorgsector. Directeur-bestuurder Kees van Anken reikte het certificaat symbolisch uit aan wethouder Roel Sluiter. SMO Fryslân is de eerste organisatie voor maatschappelijke opvang in Nederland die een HKZ-kwaliteitscertificaat ontvangt.
De uitreiking vond op feestelijke wijze plaats op de kamer van wethouder Sluiter in het bijzijn van vertegenwoordigers van de Cliëntenraad van SMO Fryslân, het Zorgkantoor Friesland en de Federatie Opvang.

Richard Raaphorst van certificeringsbureau DNV merkte op dat het aanbod en de werkwijze van SMO Fryslân aan alle normen voldoen die de HKZ voor de opvangsector heeft opgesteld. Hij complimenteerde de organisatie met de primeur en roemde de enorme inzet en betrokkenheid van de medewerkers bij de cliënten van SMO Fryslân.