Ingezonden persbericht


### Persbericht ###

Start fietswedstrijd annex expeditie "The Andes Trail"

Roermond, Nederland, 25 juni 2007 ­ Na het succes van "Paris-Dakar by Bike", organiseert Bike-Dreams een nog uitdagendere fietswedstrijd annex expeditie. Een tocht van 11.000 fascinerende kilometers langs, door en over de langste bergketen in de wereld, genaamd "The Andes Trail". De tocht start 9 augustus 2008 op de evenaar nabij Quito en finisht op 14 december 2008 in Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad op de wereld en vandaar de toepasselijke bijnaam de "End-of-the-World". Een fietstocht van het midden naar het einde van de wereld.

De fietsers passeren een grote variëteit aan landschappen op weg naar het zuiden door Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië en Chili. Slapende vulkanen, dichte regen- wouden, gekleurde kloven, kristalheldere meren, indrukwekkende gletsjers, eindeloze woestijnen, groene valleien, steile granietrotsen en de pampa's. Hierbij kunnen allerlei soorten wegen verwacht worden. De meerderheid van de wegen is goed geasfalteerd maar de deelnemers krijgen ook te maken met gravel, los zand en wasbord. De route passeert zelfs de witte vlakte van een groot zoutmeer, waar zich helemaal geen wegen bevinden. De weersomstandigheden variëren eveneens enorm in de Andes. Voor de deelnemers behoren intense hitte, fikse regenbuien, koude nachten en stevige winden zeker tot de mogelijkheden. De bergen en de grote hoogtes tot bijna 5.000 meter geven de tocht een extra dimensie.

De volledige expeditie duurt iets meer dan 4 maanden. Er bestaat ook de moge- lijkheid om een gedeelte van de tocht af te leggen. 22 dagen zijn ingepland voor welverdiende rust of een bezoek aan toeristische plaatsen langs de route. De accommodatie is een combinatie van kamperen en verblijf in hotels. Toegeruste trucks ondersteunen de tocht voor het transport van alle bagage.

De fietsers leggen de afstand op eigen kracht af, en in een tempo dat men zelf goeddunkt. Dit betekent dat ze zich kunnen meten met de andere deelnemers en proberen de afstand zo snel mogelijk te overbruggen, zodat in "het-einde-van-de- wereld" een winnaar is. Ze kunnen er ook voor kiezen om te genieten van de schoonheid van de Andes in al haar facetten. Het landschap, de cultuur en de mensen. De pioniers van de eerste editie komen onverwachte situaties tegen, maar zullen ook veel respect ontvangen van de vriendelijke Andes-bevolking langs de kant van de weg.

"The Andes Trail" staat open voor fietsers uit de hele wereld om zo een bijzondere sfeer te creëren, zowel tijdens als na het fietsen. De kosten van de volledige tour bedragen 7.900 euro. De website www.bike-dreams.com biedt meer uitgebreide informatie.

Opmerking voor de redactie :
U kunt contact opnemen met Wilbert Bonné voor meer informatie, foto's van een hoge kwaliteit of een uitgebreid artikel.

Bike Dreams
Wilbert Bonné
Marktstraat 11
6041 EN Roermond
THE NETHERLANDS
Tel: + 31 (0) 475 ­ 311047
www.bike-dreams.com
wilbert@bike-dreams.com


---- --