Siemens

Persbericht

0706.941

Den Haag, maandag 25 juni 2007

Nieuwe insteekrelais van Siemens met signaalscheiding en push-in veerklemtechniek

Siemens heeft de geheel nieuwe serie Sirius insteekrelais LZS op de markt gebracht. Deze koppelrelais steekt men op een sokkel die is uitgevoerd met veerklemtechniek en functioneert volgens de push-in techniek. Hierbij ontstaat ook signaalscheiding. Bij deze aansluittechniek heeft men voor het bedraden van de klemmen geen gereedschap nodig. Bovendien kunnen de aansluitingen van de steekrelais niet lostrillen door vibratie en schokken vanuit de omgeving.

Bij de sokkels met signaalscheiding zijn de aansluitingen van de contacten en van de bekrachtigingsspoelen ruimtelijk van elkaar gescheiden gehouden. De manier van bedraden is hierdoor logisch uit te voeren, waardoor het installeren eenvoudiger verloopt. De contacten zijn voorzien van een harde goudlaag, waardoor het gebruik in elektronische schakelingen ook op de lange duur geen contactproblemen oplevert.

De Sirius insteekrelais LZS zijn leverbaar als complete apparaat en als afzonderlijke componenten, waarmee de gebruiker zelf relais kan samenstellen. Ook kan men op die manier de voorraad reserve-onderdelen klein houden door telkens alleen de componenten aan te vullen die men verbruikt.

Men gebruikt de relais om in- en uitgangen van diverse elektronische besturingsonderdelen met elkaar te koppelen. De relais worden ook toegepast voor contactvermenigvuldiging. Daarnaast zijn de relais geschikt voor het schakelen van kleine belastingen zoals magneetventielen en motoren tot vermogens van 3 kW. Verder zijn de relais ideaal als meetwaarde-omschakelaar. Met deze relais kan men signalen omschakelen tussen bijvoorbeeld 24 V en 230 V, en omgekeerd.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Jeroen Vellinga
Tel: (070) 333 3275
E-mail: jeroen.vellinga@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com

Digitaal beeldmateriaal kunt u hier downloaden