Eneco


ENECO Energie kiest voor structurele energiebesparing

Rotterdam, 25 juni 2007 - Energiebesparing door verbetering van de woning is een goede manier om klanten te helpen structureel minder energie te verbruiken. Daarvoor is het gisteren gepresenteerde energiereductieplan Meer met Minder een prima middel., zegt David Tuohy, directeur Retail van ENECO Energie.

Meer met Minder is vanaf begin 2008 in heel Nederland van kracht. ENECO Energie was nauw betrokken bij de totstandkoming van de plannen voor Meer met Minder. Volgens deze plannen opgesteld door onder andere de gezamenlijke energiebedrijven, woningcorporaties, bouwend Nederland en de installateursorganisatie Uneto VNI krijgen woningeigenaren aan de hand van een energiebesparingadvies een pakket maatregelen aangeboden. Met deze maatregelen kunnen zij hun woning structureel verbeteren. Er is veel te winnen voor de gebruiker door het goed isoleren van huizen, nieuwe ketels of de toepassing van zonne-energie. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee.

ENECO Energie is al jarenlang bezig met initiatieven op het gebied van energiebesparing. Klanten van ENECO kregen bijvoorbeeld een kalender met besparingstips met tekeningen van Toon van Driel, konden een gratis setje spaarlampen aanvragen en krijgen praktische besparingstips als ze bij hun jaarnota moeten bijbetalen. Dagelijks gedrag zorgt voor een deel van de besparingen op het energieverbruik. Daarom heeft ENECO pilots gedaan met prepaid energie en nieuwe dienstverlening met behulp van de slimme meter. Daarnaast investeert ENECO veel in de ontwikkelingen van nieuwe technologieën waaronder Micro-WKK (de zogenaamde HRe-ketel) via dochterbedrijf Enatec.

Het verbeteren van de woning, met isolatie, HRe-ketel of andere Meer met Minder acties gaat veel verder dan gedragsaanpassing en zorgt voor energiebesparing zonder dat klanten er moeite voor hoeven te doen. ENECO juicht dan ook de plannen van Meer met Minder toe. Meer met Minder gaat de noodzakelijke randvoorwaarden creëren die de doorbraak zullen geven om energiebesparing in de gebouwde omgeving structureel aan te pakken. Juist omdat overheid en bedrijfsleven samenwerken, wordt dit volgens ENECO een succes.

Duurzaamheid en de beschikbaarheid van energie op lange termijn zijn strategische keuzes voor ENECO. Reductie van het energiegebruik is niet alleen goed voor de portemonnee van de klant, maar dringt ook de CO2 uitstoot terug. Verbetering van de woning draagt daarom bij aan meerdere doelen. ENECO heeft dan ook hoge verwachtingen van haar pilot die vooruitlopend op de plannen van Meer met Minder start in juli van dit jaar. In samenwerking met makelaarsvereniging NvM wordt kopers en verkopers vast de kans geboden ervaring op te doen met aspecten van Meer met Minder zoals het energielabel en het advies op maat om zo hun woning te verbeteren.