KPN NV

Den Haag, 25-06-2007

KPN lanceert KPN OpWeg

Met KPN OpWeg, de complete navigatiedienst voor op de mobiel, maakt KPN navigeren toegankelijk voor een breed publiek. Wat KPN OpWeg zo bijzonder maakt, is dat het te gebruiken is op een normale mobiele telefoon - `navigatie' is dus altijd `binnen handbereik'. KPN OpWeg maakt een einde aan verdwalen of lang moeten zoeken. Uit onderzoek in opdracht van KPN blijkt dat het niet actueel zijn van de navigatiekaart daarvan de belangrijkste oorzaak is (47%). Gebruikers van KPN OpWeg hebben daar geen last van; zij hebben altijd de meest actuele wegenkaart tot hun beschikking. En door de koppeling met De Telefoongids vind je elk adres - ook als je al onderweg bent.

Losse navigatiesystemen zijn razend populair maar niet altijd even handig, zo blijkt tevens uit het onderzoek. Met KPN OpWeg heb je geen gedoe meer met een separaat navigatiesysteem, met hoge aanschafkosten, met een verhoogd auto-inbraakrisico of betaalde verkeersinformatie. Door navigatie op de mobiel te introduceren, biedt KPN een handige all-in-one oplossing ook als je niet dagelijks navigeert.

Marco Visser, directeur Mobiel bij KPN: "Het mobieltje wordt steeds multifunctioneler en speelt een steeds centralere rol in het leven van mensen. Naast sms'en, e-mailen en internetten, voegen we nu ook de mogelijkheid van navigatie aan de mobiel toe. In de toekomst zal persoonsnavigatie overigens een steeds grotere rol gaan spelen. Het koppelen van een vraag `waar kan ik lekker eten' aan en `hoe kom ik daar dan', zal daarbij essentieel zijn. Na muziek- en cameratelefoons is nu ook de navigatietelefoon in opmars. Met KPN OpWeg zetten we in ieder geval een stap voorwaarts naar nog meer alles-in-een gemak."

Wat is KPN OpWeg
KPN OpWeg is een complete online navigatiedienst voor op de mobiele telefoon en biedt gebruikers altijd de juiste route omdat gebruik wordt gemaakt van actuele online kaarten. De routeaanwijzingen worden weergegeven op een 3D kaart op het beeldscherm van de mobiel en zijn voorzien van gesproken instructies. KPN OpWeg maakt gebruik van NavteqTM routekaarten.
Handige gratis extra's van KPN OpWeg zijn de altijd up-to-date ANWB verkeersinformatie, de snelheidscontroles en de koppeling met De Telefoongids. Zonder extra kosten biedt KPN OpWeg dus altijd actuele informatie over files, wegomleidingen en flitspalen. De verkeersinformatie wordt continu ververst. Door de unieke koppeling met De Telefoongids kan direct op basis van naam en woonplaats een adres worden opgezocht en de route naar dat adres worden gepland.

Wat heb ik nodig
Het gebruik van de dienst KPN OpWeg kost EUR 7,50 (incl. BTW) per maand en is maandelijks opzegbaar. Je zit dus niet vast aan een langdurig abonnement. Voor dit bedrag kan in heel Nederland worden genavigeerd. En dat is inclusief het dataverkeer. KPN OpWeg is ook beschikbaar op BlackBerry®.

KPN OpWeg werkt op mobiele telefoons met een KPN abonnement. Een actueel overzicht van KPN OpWeg-geschikte toestellen is te vinden op www.kpn.com/opweg. Het toestelaanbod wordt continu uitgebreid. Indien de mobiel nog niet over een ingebouwde GPS-ontvanger beschikt, biedt KPN het KPN OpWeg startpakket met ondermeer een Bluetooth® GPS ontvanger. Het startpakket is er al vanaf EUR 99,95 (incl. BTW).

Uitproberen
Om KPN OpWeg te kunnen gebruiken is één sms'je voldoende. Sms "Navigatie aan" naar 6284. Via de sms kan dan via een link de software worden gedownload en geïnstalleerd. KPN OpWeg kan de eerste 5 dagen gratis worden uitgeprobeerd. Voor BlackBerry is er een andere procedure.