Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Verdachte vernieling, bedreiging en het rijden onder invloed
Publicatiedatum: 25-6-2007 14:38:21

DUIVEN - Een 45-jarige man uit Duiven is zondagavond omstreeks acht uur in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van vernieling, bedreiging en het rijden onder invloed met ongeldig verklaard rijbewijs. Eerder die dag zou een conflict hebben plaatsgevonden tussen de man en zijn 48-jarige ex-vriendin bij haar woning. Toen de vrouw hem niet binnen wilde laten, zou hij een ruit hebben ingegooid en naar binnen zijn gegaan. Toen de vrouw hem zou hebben verteld dat zij de politie had gebeld, nam hij het hazenpad. Toen agenten bij de woning aankwamen, kwam de Duivenaar net in zijn auto aanrijden. Hij werd aangehouden. Bij onderzoek bleek de man teveel te hebben gedronken, namelijk een promillage van 2,00 (870 ug/l). Ook bleek het rijbewijs van de man reeds ongeldig verklaard te zijn. Door de vrouw is aangifte gedaan.
(07099279)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden op verdenking mishandeling

Publicatiedatum: 25-6-2007 14:37:59

DUIVEN - Een 55-jarige man uit Duiven is zondagochtend in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou omstreeks half twaalf een 36-jarige buurtbewoner hebben geslagen. Toen het slachtoffer op zijn snorfiets de straat op wilde rijden, zou de 55-jarige hem van zijn snorfiets hebben geslagen. De reden hiervoor is nog onduidelijk. Vervolgens zou het slachtoffer nog enkele klappen op zijn hoofd en in zijn gezicht hebben gekregen. Een omstander haalde het tweetal uit elkaar. De hulp van de politie werd ingeroepen. Agenten hebben de 55-jarige even later in zijn woning aangehouden. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met de man gaat gebeuren. Door de 36-jarige is aangifte gedaan. De man moest zich onder behandeling van een arts laten stellen. (07-099119)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt jongen (15) aan na vernielingen

Publicatiedatum: 25-6-2007 14:37:38

HERVELD - De politie van Herveld heeft in de nacht van zondag op maandag een vijftienjarige jongen uit deze plaats aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks kwart over twee kwam een melding binnen van iemand die zag dat twee jongens in de Hoofdstraat over een auto heen wilden lopen. Toen zij er wat van zei, namen de jongens de benen. De politie werd gebeld. Aan de hand van het signalement dat de getuige heeft kunnen geven, hebben agenten de twee jongens in de buurt aangetroffen. Eén van de twee wist te ontkomen' de ander -de vijftienjarige- is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij nog vast zit. Later bleken nog meerdere auto's beschadigd te zijn. De politie onderzoekt de zaak.
(07-099326)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---