Ingezonden persbericht


Uitbreiding succesvolle pilot Belastingdienst en Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel en de Belastingdienst zijn op 1 maart in Den Haag, Utrecht en Zwolle met een pilot gestart. Daarbij krijgen ondernemers die zich als eenmanszaak inschrijven bij de Kamer van Koophandel gelijk hun BTW-identificatienummer mee. Vanaf vandaag kunnen ondernemers die een Vof of een CV inschrijven bij de deelnemende KvK's gelijk hun BTW-identificatienummer aanvragen.

De pilot is tot nu toe zeer succesvol verlopen. Tot nu toe hebben bijna 1.500 ondernemers van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Uit de tussentijdse evaluatie blijkt dat zowel klanten als medewerkers erg tevreden zijn over de wijze waarop de pilot verloopt. De ondernemers geven een gemiddeld rapportcijfer van 8,4.

Pilot Gemeenschappelijke Inschrijving
Het inschrijven bij Kamer van Koophandel en Belastingdienst zijn nu nog twee afzonderlijke procedures. Terwijl beide organisaties veel dezelfde informatie van de ondernemer nodig hebben. De Kamer van Koophandel en de Belastingdienst zijn daarom 1 maart 2007 op drie regio's met een pilot gestart waarbij ondernemers die zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel tegelijkertijd een aantal formaliteiten voor de Belastingdienst kunnen afhandelen. Deze pilot vindt plaats op kantoren in de regio's Zwolle, Utrecht en Haaglanden. Startende ondernemers die deelnemen krijgen bij inschrijving van een eenmanszaak onder meer meteen hun BTW-identificatienummer mee. Vanaf maandag 25 juni kunnen ondernemers die een Vof of een CV inschrijven bij de deelnemende pilot KvK's gelijk alle informatie aanleveren om hun BTW-identificatienummer bij de Belastingdienst aan te vragen. Voor deze rechtsvormen is het nog niet mogelijk om gelijk het BTW-identificatienummer meteen mee te geven. Deelnemen aan de pilot is vrijwillig.


---