Qurius N.V

Magnus en Mendix bundelen krachten om bedrijven meer flexibiliteit te bieden bij procesverandering en softwareontwikkeling

Softwareontwikkeling kan sneller en flexibeler, en een goed samenspel zijn van de IT en de `business'. Dat is de visie die adviesbureau Magnus en softwarebedrijf Mendix delen na afronding van de eerste twee gezamenlijke projecten waarin het revolutionaire Mendix Enterprise Application Platform is ingezet voor het versnellen en vereenvoudigen van software-ontwikkeling via model driven development (MDD). Voor Magnus betekent dit dat het adviesbedrijf klanten aantoonbaar kan helpen om integratieproblemen te overkomen die aanpassing van bedrijfsprocessen in de weg staan, en om zo op bedrijfsverbetering en vernieuwing gerichte adviezen eenvoudiger en sneller te realiseren. Om de wederzijdse kennis en projectervaringen optimaal te benutten, hebben Magnus en Mendix een strategische samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

"De mate waarin en de snelheid waarmee bedrijven zich kunnen aanpassen aan veranderingen wordt steeds belangrijker. Wij zijn onder de indruk van de mogelijkheden die model driven development met het Mendix-platform biedt. Zo kunnen bedrijven heel eenvoudig zelf nieuwe processen verankeren in hun bestaande software", meent André Damsteegt, manager technologie bij Magnus. "De ervaring en kennis van Magnus op het gebied van bedrijfsprocessen en -optimalisaties zien we als absolute meerwaarde voor ons bedrijf", voegt Mendix-CEO Derek Roos toe. "Onze samenwerking leidt tot een sterke combinatie waarin innovatieve softwaretools en branchespecifieke proceskennis effectief toegepast kunnen worden."

Model driven development|

Model driven development luidt een tijdperk in waarbij de aandacht bij applicatieontwikkeling wordt verplaatst van code naar abstracte applicatiemodellen op verschillende detailniveaus. Automatische transformatie tussen deze modellen zorgt ervoor dat bepaalde aspecten concreet worden ingevuld zodat code automatisch gegenereerd wordt. Het Mendix-softwareplatform maakt het aldus mogelijk om flexibele, procesgerichte applicaties te ontwikkelingen en te integreren met bestaande systemen. Het bijzondere is dat de applicatie visueel wordt gemodelleerd op basis van bedrijfsprocessen, waardoor businessmanagers en -analisten een centrale rol spelen in het definiëren van de applicatie, en haar direct en zonder programmeerwerk op hun beeldscherm te zien krijgen.

Over Mendix

Mendix ontwikkelt softwareproducten waarmee bedrijven hun bedrijfsprocessen eenvoudig kunnen aanpassen aan veranderende eisen. De hiervan is het Mendix Enterprise Application Platform dat business-analisten in staat stelt zelf visueel processen en applicaties te modelleren én eenvoudig te integreren met bestaande systemen. Het Mendix-platform is volledig geïntegreerd, open, flexibel en XML-gebaseerd. Gerenommeerde bedrijven zoals Sandd, Agis Zorgverzekeringen en NRp Dagbladen gebruiken Mendix-producten. Mendix heeft Rotterdam als thuishaven en is sinds de oprichting in 2005 gegroeid naar 30 medewerkers.