ID&T


Dance-Tunes.com nieuws - week 25

Sander van Doorn feat. MC Pryme By Any Demand // Dance (Spinnin Records)

Toen Sander in december 2006 voor de eerste keer By Any Demand in zijn sets knalde, was het duidelijk dat hij wederom een topper in handen had! Youtube, Myspace, diverse fora en andere online Dance communities werden bedolven onder de Grote Vraag: Van wie is die plaat?. Uiteraard kon het antwoord daarop niet lang op zich laten wachten en werd duidelijk dat het alweer een SVD mega choon is! Mensen krijgen er maar niet genoeg van en de track is inmiddels niet minder dan driemaal gereviewed in dezelfde toonaangaanvende U.K. Dance magazines. Eerder uitgebracht als een Whitelabel en met de almaar stijgende vraag is nu dan eindelijk de tijd aangekomen om het officieel uit te gaan brengen voor de massa.
Nu een paar maanden en een aantal naamsveranderingen verder (het heeft eerder Back By Any Demand, Back By Demand en anders geheten), en here we are BY ANY DEMAND, ongetwijfeld één van Sanders grootste klappers tot nu toe!
De plaat is gebasseerd op een sample van King Bees Back By Dope Demand en Sander is de eerste artiest die de volledige toestemming heeft gekregen om het te gebruiken. Sterker nog; ze waren er zelfs zo van onder de indruk, dat de MC zelf de studio weer is ingedoken om de vocalen opnieuw in te flowen! Hoezo volledige support? Het is dan ook met diepe respect dat wij hem nu eindelijk bij Dance Tunes kunnen presenteren: Sander van Doorn featuring MC Pryme By Any Demand!

Leroy Styles Frodo // House (Samso Music)
Leroy Styles is ditmaal geïnspireerd door de blockbuster trilogie Lord of the Rings. Frodo is een redelijk kaal, maar desalniettemin groovy stukje productiewerk waar Leroy al meerdere malen de dansvloer mee in vuur en vlam heeft gezet. In tegenstelling tot zijn debuut Booty Bass is Frodo een stuk dieper en is het te vergelijken met het werk van D Ramirez. Als dit een voorproefje is van wat nog komen gaat, ziet de toekomst er ontzettend rooskleurig uit voor de Rotterdamse DJ/Producer. We want more!

Stereo Mutants I Love Soul // House (TriCircle Recordings) De Britten Simon Gordon en Piers Kirwan, oftewel de Stereo Mutants, braken 2005 door bij het grote publiek met de release van Tropical Rain op Defected. Nu is het tijd voor het debuut van beide heren op het TriCirle label. I Love Soul is een knaller van een grooveplaat geworden met de zó herkenbare Stereo Mutants latin sound. Toegankelijk en deep zijn hier de sleutelwoorden. Ook de remixes zijn van sublieme kwaliteit, Ruben Alvarez turnt het nummer in een zomers oorfestijn, terwijl Danny Clark het wat rustiger aan doet met zijn visie op de plaat. De Roed Svensk mix is overigens ook het luisteren waard, zijn dub maakt het nummer geschikt voor een divers house publiek. Electro-Soul at its best!

Pressure Drop Youre Mine // House (Space Works) Justin Langlands en Dave Henley leverden in 1992 de plaat Youre Mine af; een plaat waar zij hoge ogen mee gooiden. De bitterzoete vocalen van Joanna Law en het geraffineerde productiewerk maakten het een favoriet van legendes als Kruder & Dorfmeister, Jazzanova en Gilles Peterson. De 2007 remixen zijn gelukkig van een zelfde kwaliteit! Niet vreemd met A-artiest Tim Deluxe achter de knoppen. Zowel zijn stevige Dub-mix als de fantastische Vocal Edit zijn beiden van absolute top kwaliteit. Een uitstekend eerbetoon aan een stukje house geschiedenis!

Meck feat. Dino Feels Like Home (Marco V Remix) // Dance (8ball Music) Meck verovert opnieuw Nederland.
Als er één plaat de laatste maanden Nederland massaal aan het dansen heeft gekregen, dan is het wel de nieuwe single Feels like Home van de Engelse act Meck. Van Trance Energy tot het Museumplein met Koninginnedag, overal zorgde Feels like Home ervoor dat de handen massaal de lucht in gingen.
Vorig jaar dook de Engelse act/dj ineens uit het niets op en stond hij wekenlang in de top 10 van de Nederlandse hitlijsten met de single Thunder in My Heart. Met Feels Like Home gooit Meck het over een muzikaal andere boeg, maar zeker niet minder succesvol. Met een geleende melodie van de Dance klassieker Dont You Want me van Felix, is Feels Like Home een zeer aanstekelijke plaat! Eén van Nederlands succesvolste DJs, Marco V, nam de plaat onder handen en leverde een remix af die de afgelopen maanden uitgroeide tot één van de favoriete tracks bij collega DJs als Tiësto, Armin van Buuren, Paul van Dyk en Sander van Doorn. Ook radio 538s Dance Department draait de plaat zelfs al nagenoeg elke week in de show de afgelopen maanden!
De mooie en vooral originele video waarin skatende mensen te zien zijn, maar zonder skateboard, draait inmiddels op TMF en de single is aan een flinke opmars bezig door de single lijsten. Alles wijst erop dat Meck wederom Nederland aan zijn voeten aan het krijgen is. De single, met daarop alle mixen is nu overal verkrijgbaar en te downloaden via o.a. Dance-tunes.com

Geplaatst op: 25-06-2007