Provincie Limburg

Persberichten

Succesvolle milieu-actie Midden-Limburg
Bij een gezamenlijke milieu-actie op donderdag 21 juni in de buitengebieden van een aantal Midden-Limburgse gemeenten werden 38 overtredingen geconstateerd.

Op de genoemde dag vonden de controles plaats in de buitengebieden van de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw, Roermond en Roerdalen, waarbij 38 overtredingen werden geconstateerd. De overtredingen varieerden van kleine afvalstortingen tot het dumpen van 100 autobanden; het niet onderwerken van dierlijke meststoffen; illegale lozing in de haven van Maasbracht (zie foto) tot verboden drugsbezit in het buitengebied. De twee mannen, die bij de illegale lozing betrapt werden, kregen meteen een proces-verbaal uitgereikt. Een persoon werd aangehouden, een 20-jarige inwoner van Linne, wegens verboden drugsbezit in het buitengebied. In de overige 36 gevallen moet vervolgonderzoek plaatsvinden.

Aan de actie namen toezichthouders en opsporingsambtenaren deel van gemeenten, Provincie Limburg, Groene Brigade, Rijkswaterstaat, Algemene Inspectie Dienst, Waterschap Roer en Overmaas, Waterschapsbedrijf Limburg alsmede politie. Bij de actie werd ook gebruik gemaakt van luchtondersteuning (helikopter).

25-6-2007 14:48