Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INNOVATIEVE OPLADER STEUNT GOED DOEL

VAN FED CHARGER NAAR TURTLE: NU NÓG COMPLETER ÉN MILIEUBEWUST

Amsterdam, juni 2007 - Iedereen is alle opladers en snoeren al bijna moe, maar de rots in de branding is de succesvolle, veelzijdige FED Charger die in september 2006 werd gelanceerd. Nu is deze slimme, nagenoeg oneindige bron van oplaadmogelijkheden, verbeterd en omgedoopt tot 'Turtle'. Een verwijzing naar het gestroomlijnde design dat op een robuust schild lijkt. Bovendien hoeft de Turtle-eigenaar, net als de schildpad, maar één betrouwbaar '(oplaad)huisje' mee te nemen! Vanaf morgen is de Turtle exclusief verkrijgbaar bij de Media Markt en de betere elektronica- en telecomzaken voor ¤19,95. Een deel van de verkoop komt ten goede aan de kersvers opgerichte stichting FED Foundation, die zich inzet voor eigen of bestaande charitatieve projecten.

De 'Multi' Turtle
De innovatieve en handzame Turtle, voorheen FED Charger, is compleet vernieuwd. De techniek is ge-update met meer stroombeveiligingen en de platte charger is iets vergroot, zodat deze vaster in de hand ligt. Ook zijn de connectors (= oplaad-opzetstukjes) van betere kwaliteit. Nu heeft de zwart of witte 'Multi' Turtle een nóg slimmere samenstelling van de verpakkingen: één Multi-Media Pack voor de iPod, PSP, Gameboy DS Lite en Mini-USB én één Phone Pack voor de nieuwe GSM's van Nokia, Samsung, Sony-Ericsson en Mini-USB. Gebleven is de slimme uitvinding om via de strak vormgegeven Turtle en slechts één willekeurige oplader alle mogelijke randapparatuur op te laden.

FED Foundation
Voortaan koppelen de jonge ondernemers van FED (Felix Bakker en Daan van Rees) elke keer een dierennaam aan hun innovatieve producten waarvan een deel van de opbrengst naar projecten voor het dier in kwestie gaat. Zo worden via de verkoop van de Turtle eigen of bestaande charitatieve projecten voor het behoud van de schildpad ondersteund, onder andere projecten op Turtle Island! Door de milieu- en natuurbewustheid van FED staat de onderneming nu voor Function Environment Design. De verpakking is daarom niet meer van plastic, maar van gerecycled karton. Dit alles is te lezen op de vernieuwde website www.fedfoundation.com, vormgegeven in de compleet nieuwe huisstijl.

Slimme connector packs
Daarnaast biedt Turtle ook zes verschillende, aanvullende Connector Packs: voor de nieuwe en de oude Nokia, Samsung, Sony-Ericsson, LG Chocolate, Palm T5 en iPod. Of stel je persoonlijke Connector Pack samen in de nieuwe webshop op www.fedcharger.com!

Over FED Creations
FED staat voor Function Environment Design. Felix Bakker (26) en Daan van Rees (26) vormen het duo achter FED Creations. De Turtle is het eerste product van FED Creations en is ontstaan uit frustratie van de jonge ondernemers. In het bezit van 6 verschillende opladers zijn ze op zoek gegaan naar de manier om met één oplader alle apparatuur op te laden. Met een in elkaar geknutseld prototype en vooral voldoende lef en ambitie zijn Felix en Daan het ondernemers avontuur aangegaan. Hieruit is FED Creations onstaan. De ondernemers werken inmiddels aan uitbreiding van het productportfolio, met als thema milieubewuste innovatieve producten met een nieuwe functie en een spannend design.