Gemeente Spijkenisse


City Plaza winnaar Architectuurprijs Spijkenisse 2007

25 juni 2007

Winnaar Architectuurprijs 2007
City Plaza ontworpen door RPHS Architecten is de grote winnaar geworden van de Architectuurprijs Spijkenisse 2007. City Plaza kreeg 37% van de in totaal 10.660 uitgebrachte stemmen.

Daarmee waardeerde het publiek dit spraakmakend complex dat bestaat uit een tweelaagse ondergrondse parkeergarage, winkels en woningbouw als beste ontwerp van de vijf nominaties. Op een goede tweede plaats kwam het ontwerp van de woningen aan de M. van Nispenstraat / W. Plokkerstraat (Architect Rijnvos & Voorwinde) met 29% van de stemmen. Nog net voor het Hospice De Waterlelie (Architect Alsemgeest & Westerwoudt) dat 26% van de stemmen kreeg.

Op zaterdag 23 juni op de landelijke Dag van de Architectuur kreeg projectarchitect Eric Scholman van het winnende bureau in het stadhuis de prijs, een prachtig kunstwerk van Jan Bakker, uit handen van de wethouders M. Lewis en C. Mourik uitgereikt.

De jury had buiten de nominaties nog een eervolle vermelding voor het tijdelijk theater De Stoep. Deze prijs werd uitgereikt door stedenbouwkundige Ashok Balohtra.

Het stemmen via de website was een groot succes en opvallend te noemen. Maar liefst 10.554 bezoekers namen de moeite om de poll in te vullen. De gemeente zal in de toekomst vaker van polls gebruik gaan maken.