Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 juni 2007

Aangehouden wegens belediging

PUTTE: De politie heeft zondagavond rond 20:15 uur in de Antwerpsestraat een 21-jarige Puttenaar aangehouden wegens belediging. De man vond het nodig zijn middelvinger op te steken tegen een agente. De man werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Een 42-jarige vrouw uit Putte was het met bovenstaande aanhouding niet eens. Dit maakte zij kenbaar door de agenten uit te schelden. Hierop werd ook zij aangehouden. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd zij weer op vrije voeten gesteld. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens vernieling

PUTTE: De politie heeft zondagavond rond 20:20 uur in de Antwerpsestraat een 39-jarige inwoner van Putte aangehouden wegens vernielding. De man schopte en sloeg tegen een politievoertuig. Hij deed dit kennelijk uit frustratie tijdens een onenigheid met andere mensen. Dit waren geen politiemensen. De man werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. Hij heeft voor zijn optreden een bekeuring gekregen. Een 37-jarige Puttenaar was het kennelijk met deze aanhouding niet eens en probeerde de agenten te beletten hun werk te doen. Hij weigerde in te gaan op een vordering zich te verwijderen en werd daarop door agenten in burger aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na schoppen politiehond

PUTTE: De politie heeft zondagavond rond 20:30 uur in de Antwerpsestraat een 39-jarige man uit Kapelle aangehouden. Dit gebeurde nadat de man in eerste instantie de wapenstok van een agent zou hebben afgepakt en vervolgens naar een politiehond zou hebben geschopt. Dit leverde de man niet alleen een beet, maar ook een proces-verbaal op. De politie heeft de man op het bureau verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond rond 23:00 uur een 56 jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Dit gebeurde nadat de man een 65-jarige inwoner van Bergen op Zoom zou hebben geslagen, waar het slachtoffer zwellingen in zijn gezicht aan overhield. Ook raakte het slachtoffer zijn bril kwijt. Beiden waren hun hond aan het uitlaten en kwamen elkaar in de Hippocrateslaan tegen. Hier mishandelde de verdachte zonder enige directe aanleiding het slachtoffer. De twee kenden elkaar wel en hadden kennelijk eerder onenigheid gehad over elkaars honden. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau voor verhoor. Na verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagochtend rond 02:30 uur in de Gastelseweg een 22-jarige automobiliste uit Roosendaal aangehouden wegens rijden onder invloed. Een test wees op een waarde van 770 ug/l. Dit is ruim boven de toegestane limiet voor een beginnend bestuurster, hetgeen voor de vrouw van toepassing was. Haar rijbewijs is in beslag genomen. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na poging diefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagochtend rond 05:00 uur in de Van Dedemstraat een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. De man zou even daarvoor betrokken zijn bij een poging tot diefstal van een scooter, op de Zuid-Oostsingel. Surveillerende agenten zagen twee personen bij een scooter staan, waarna het alarm van de scooter afging en de personen wegrenden. Rond 05:45 uur werd een tweede verdachte aangehouden, een 19-jarige man uit Den Dolder. Deze verdachte werd aangehouden door een politieagente die bij de scooter was blijven staan. Ze zag plotseling de verdachte in de bosjes nabij de scooter bewegen. De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden na winkeldiefstal

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagochtend rond 10:30 uur in de Philipslaan een 16-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen probeerde een pakje sigaretten en een pak zalm te stelen uit een winkel. De jongen is overgebracht naar het bureau en na verhoor weer aan zijn ouders overgedragen. Over de straf voor de jongen zal nog besloten worden.

Auteur: Manfredi Mauro