AutoRai

Audi behaalt podiumplaats in DTM-race Neurenberg

(6/25/2007)
In totaal waren 141.000 bezoekers tijdens het weekend getuige van de vijfde DTM-race van het seizoen op de Norisring, het stratencircuit in Neurenberg, waar Mattias Ekström voor Audi een podiumplaats behaalde. De Zweed klom met de Red Bull-Audi A4 DTM van het Audi Sport Team Abt Sportsline op van de zevende naar de derde plaats.

In de tussenstand van het kampioenschap staat Ekström halverwege het seizoen slechts anderhalve punt achter Bernd Schneider op de tweede plaats. Het Audi Sport Team Abt Sportsline staat eerste in het teamkampioenschap.

Al in de eerste ronde van de race klom Ekström op naar de vijfde plaats. Daarna reed hij een foutloze race. De Zweed profiteerde van twee perfect pitstops en kon in de slotfase de concurrentie onder druk zetten. Ekström kwam als derde over de eindstreep.

Uitstekende comeback Tom Kristensen
Tom Kristensen beleefde een prima comeback. Slechts 63 dagen na zijn zware ongeval bij de eerste DTM-race in Hockenheim eindigde de Deen op de Norisring op een uitstekende vijfde plaats. Alexandre Prémat reed ook in de punten. Met de Audi A4 DTM van vorig jaar reed de Fransman van de vijftiende startplaats naar de achtste positie aan de finish. Zijn teamgenoot Christian Abt werd tiende, ondanks dat zijn auto bij aanrijdingen met andere deelnemers buiten zijn eigen schuld beschadigd raakte. Abt kondigde in Neurenberg overigens zijn afscheid van de DTM aan. Na afloop van het huidige seizoen zal hij niet meer in de toerwagenklasse actief zijn. "Maar ik blijf nog wel betrokken bij de autosport", aldus Abt. Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich roemde de prestaties van de Duitser, die voor Audi in 1999 onder meer het toenmalige Duits Super-Toerwagen-Kampioenschap won.

Pech voor Martin Tomczyk en Timo Scheider
Martin Tomczyk en Timo Scheider raakten beiden al in de eerste ronde betrokken bij een aanrijding, waarbij Tomczyk voortijdig uitviel. Scheider viel met een flink beschadigde auto ver terug. Mike Rockenfeller eindigde bij zijn eerste optreden op de Norisring als 13e, Adam Carroll kwam ondanks remproblemen nog als 17e aan de finish. Lucas Luhr en Vanina Ickx vielen beiden uit.