Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 25 juni

BREDA, 25 juni 2007

Vierde aanhouding na schietpartij Monseigneur Nolensplein

BREDA: In het onderzoek naar de schietpartij op 10 juni op het Monseigneur Nolensplein heeft de politie een vierde verdachte aangehouden. Bij dat incident raakte een 45-jarige inwoner van Breda zwaar gewond.

De nu aangehouden verdachte betreft een 30-jarige man uit Breda. Hij werd dinsdagavond 19 juni in Amsterdam aangehouden, nadat hij een winkeldiefstal had gepleegd. Door het rechercheteam dat de schietpartij onderzoekt, was een signalering uitgedaan voor deze verdachte. Toen hij in Amsterdam werd aangehouden, bleek dat de man in Breda gezocht werd. Hij is maandag in Breda aangekomen en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt zijn rol bij de schietpartij.

Eerder werd een 26-jarige man uit Breda aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zit nog steeds vast, evenals een eerder aangehouden verdachte, een 27-jarige Bredanaar. Een 44-jarige verdachte uit Heeze, die kort na het ongeluk werd aangehouden werd al vrij snel na de schietpartij op vrije voeten gesteld. Het slachtoffer is geopereerd en verkeert buiten levensgevaar. De politie zet het onderzoek voort.

Automobilisten onder invloed

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag rond 12.30 uur een 20-jarige automobilist uit Etten-Leur aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat gebeurde op de Anna van Berchemlaan, nadat de man op de Beiaard tegen een lantaarnpaal was gereden en de plaats van het ongeval verliet. Hij blies bij een controle 615 ug/l en kon zijn rijbewijs direct inleveren. Dat gebeurt bij een overschrijding van 570 ug/l en meer. De man gaf zelf aan dat hij ook onder invloed van drugs zijn auto heeft bestuurd. Daarom is ook een bloedproef afgenomen. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt; na verhoor kon hij weer vertrekken.

RUCPHEN: Op de Zundertseweg is zondagavond rond 19.15 uur een 29-jarige automobilist uit Wouw aangehouden. Hij was betrokken bij een aanrijding met enkele andere autos. Hij blies 600 ug/l en kon ook zijn rijbewijs overhandigen. Na verhoor is de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

ETTEN-LEUR: Een 33-jarige automobilist uit Breda is maandagmorgen rond 02.00 uur op de Bredaseweg aangehouden. Hij blies bij een controle 855 ugl/, bijna vier maal de maximaal toegestane 220 ug/l.

Tilburger in disco aangehouden met flesje GHB

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 19.15 uur een 28-jarige Tilburger aangehouden. De man was door een portier van een discotheek aan de Visserstraat betrapt op het bezit van een flesje GHB. De portier droeg de Tilburger over aan agenten die de man mee naar het bureau namen. De drugs zijn in beslag genomen; de Tilburger is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Bredanaren aan de wandel met hennepplantjes

BREDA: Twee Bredanaren(23 en 33 jaar) zijn zondagavond kort voor 00.00 uur aangehouden met enkele tientallen hennepplantjes. De politie kreeg een melding van een passant die het verdacht vond dat er twee mannen in de Rithsestraat liepen. Ook al omdat er de laatste tijd volgens de getuige diverse malen in de buurt was ingebroken. Agenten die polshoogte namen, troffen het tweetal aan met de genoemde plantjes, potgrond een schepje. Ze wilden de plantjes ergens in het buitengebied gaan planten om te gaan telen. Ze zijn meegenomen naar het bureau. Maandagmiddag zijn beide mannen met een proces-verbaal heengezonden.

Dronken man rijdt tegen geparkeerde autos

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmorgen rond 01.00 uur een 38-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden op de Bredaseweg. Hij was dronken in een horecazaak aldaar en het personeel vroeg de man naar huis te gaan. Daarin had hij geen zin en bedreigde het personeel. Uiteindelijk lukte het de man buiten te krijgen, maar ook daar bleef hij vervelend. Gewaarschuwde agenten hielden de man en uit navraag bleek dat hij even tevoren tegen drie geparkeerde autos aan de Wielewaal was gebotst. De inwoner van Etten-Leur kon zich bij het verhoor nauwelijks iets herinneren van zijn activiteiten. Na verhoor is hij heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles in Breda en Ulvenhout

BREDA/ULVENHOUT: Op verzoek van de wijkagenten zijn maandag snelheidscontroles gehouden op de Allerheiligenweg in Breda en op de Rouppe van der Voortlaan in Ulvenhout. Op de Allerheiligenweg werden 1271 passanten gecontroleerd; 128 daarvan reden harder dan de toegestane 50 km/uur. Als highscore werd 72 km/uur geklokt. Op de Rouppe van der Voortlaan reden 381 voertuigen langs de radarpost. Daarbij werden 46 overtreders genoteerd en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur. Ter plaatse is maximaal 60 km/uur toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul