Datum: 25 juni 2007

Leiden Aanhouding na roof tas

De politie van Leiden heeft een 53 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het wegroven van een tas van een fietser.

Een 24 jarige fietser uit Leiden werd dinsdag 12 juni even na 01.30 uur beroofd van zijn tas die aan zijn stuur hing. De Leidenaar reed over de Rijnsburgerweg in de richting van Oegstgeest. Bij de rotonde ter hoogte van de Kagerstraat fietste een man van ongeveer 40 jaar met een donkere huidskleur. De man fietste voorbij maar stopte verderop. Toen de Leidenaar hem weer genaderd was trok de man de plastic tas met goederen van het stuur. Gelijk hierop is de man weggerend in de richting van het station. De Leidenaar is de man achterna gerend en zag dat deze de plastic tas liet vallen. Inmiddels was er geld uit de tas genomen. De politie kwam de verdachte tijdens het onderzoek op het spoor. De verdachte is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Krimpen aan de Lek Controle zwaar transport De politie heeft op donderdagochtend 21 juni tijdens een controle een 36 jarige chauffeur uit Bergschenhoek staande gehouden om de zwaarte van zijn transport te wegen. Het is verboden om meer dan 50.000 kilo te vervoeren over de wegen in Nederland. De lading van de vrachtwagen woog 58.820 kilo waarvoor de man geen ontheffing had. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van het maximale gewicht met ruim 17%.

Nieuwerkerk aan den IJssel Man verdacht van meerdere strafbare feiten De politie heeft op zondagmiddag 24 juni een 40 jarige man uit Moordrecht aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten.

De politie werd omstreeks 16.30 uur, gebeld dat een bestuurder van een auto tegen een geparkeerde auto op de Schildmos was gereden waardoor er schade was ontstaan. De bestuurder zou na de aanrijding zijn doorgereden. Via een getuige kon de politie de verdachte achterhalen. De man bleek zonder geldig rijbewijs gereden te hebben. Zijn rijbewijs was op zaterdag 17 juni ingenomen omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd. Ook dit keer bleek de verdachte een glaasje op te hebben. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 750 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Voor het verlaten van de plaats van een ongeval, het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schoonhoven Personenauto beschadigd achtergelaten De politie kreeg op zondag 24 juni, rond 05.00 uur de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op het Mr. Kesperplein in Schoonhoven. Een personenauto was beschadigd achtergelaten. Via het kenteken heeft de politie de naam van de te naamgestelde achterhaald. Een getuige kon de politie een signalement geven van een persoon die langs de Provincialeweg liep. Op de C.G. Roosweg trof de politie een 26 jarige man uit Schoonhoven aan, die eveneens als eigenaar van de auto bekend stond. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt of de man ook de bestuurder van de auto is geweest.

Waddinxveen Inbraak in bedrijf In een bedrijf aan de Noordkade is in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juni ingebroken. Via het inslaan van een ruit zijn de dader(s) binnengedrongen. Uit het pand is geld weggenomen. De politie vraagt getuigen van de inbraak zich te melden via 0900-8844.

--- einde berichten ---


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --