Eiffel richt Instituut voor Interim Management op in Breukelen

25.06.2007 / 16:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Universiteit nyenrode

Universiteit nyenrode

GEZAMENLIJK PERSBERICHT NYENRODE EN EIFFEL

Nyenrode ondersteunt Eiffel in professionalisering van het vak van interim manager

Eiffel richt Instituut voor Interim Management op in Breukelen

Breukelen/Arnhem, 25 juni 2007 - De vraag naar interim management groeit explosief. Bij die groei neemt ook de behoefte aan expertise toe om 'tijdelijk management' effectief in te zetten. Eiffel besloot in dat kader diepgaand inhoud te gaan geven aan deze professionalisering van het vak van interim management en van de eigen interim managers. Die ambitie krijgt gestalte door het oprichten van het 'Instituut voor Interim Management' (IIM). Het instituut wordt gevestigd op het landgoed van de Nyenrode Business Universiteit en inhoudelijk door Nyenrode ondersteund.

De missie van IIM is het opbouwen van 'thought leadership' op het gebied van interim management. Deze missie wordt geconcretiseerd in drie kernactiviteiten: executive programma's voor interim managers, wetenschappelijk onderzoek naar het vak en de markt van interim management, en congressen en seminars over ontwikkelingen in interim management. Eiffel nodigt ook andere partijen uitom te participeren in het instituut.

Bert de Groot, Rector Magnificus en Dean van Nyenrode: 'Nyenrode heeft de professionele dienstverlening als een van haar speerpunten benoemd. Eiffel kiest met het vestigen van het Instituut voor Interim Management op ons landgoed dan ook voor een vruchtbare bodem. Met de hoogleraren Frank Kwakman en Jacques Reijniers, en senior programma-manager Jaap Schaveling hebben we kennis en expertise op het gebied van interim management ruim voorhanden en kunnen we Eiffel uitstekend ondersteunen. Nyenrode is als business universiteit de logische vestigingsplaats voor in house academies, interne opleidingsprogramma's en kennisinstituten van bedrijven. Het IIM is daar een goed voorbeeld van.'

Ferdi van Dommelen, chairman van Eiffel: 'Interim management en het fenomeen tijdelijk management is voor veel klanten van Eiffel een belangrijk issue. We ervaren vanuit onze klantengroep dan ook een toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige interim managers. Wij zijn het als kennisorganisatie, en zeker aan de relatie met onze klant verplicht, dat we hoogwaardige interim managers kunnen ontwikkelen, die onze klanten optimaal 'grip op de zaak' geven. Met de oprichting van het IIM pakken we die ambitie direct grondig aan.'

In november presenteren Nyenrode en Eiffel de resultaten van een eerste onderzoek over de toekomst van interim management tijdens een congres. Overigens verwacht Eiffel dat het fenomeen 'tijdelijk manager' ook bij veel benoemingen van (top)managers door zal dringen. Dit betekent dat bedrijven en instellingen managers benoemen voor een relatief korte periode, van bijvoorbeeld twee tot drie jaar. Het verschil tussen interim management aangeboden door bureaus en de tijdelijk aangestelde manager door organisaties zal dan ook steeds kleiner worden.

Over Eiffel
'Grip op de zaak', daar gaat het om bij Eiffel. Grip op de vraagstukken van de klant. Juridisch, financieel en procesmatig. Door projectmatige of interim oplossingen. Op basis van sterke behoefte aan kennisintensieve en flexibele oplossingen is Eiffel een pragmatische kennispartner waaraan duurzame relaties ten grondslag liggen. Niet alleen met haar klanten en medewerkers, maar ook met universiteiten. Kwaliteit staat hierbij voorop.
Door integrale ontwikkeling van de eigen organisatie en mensen - door onder meer training en opleiding - wil Eiffel 'in control' zijn. Alleen dan kan zij haar klanten 'grip op de zaak' beloven.

Kennisdeling met klanten vindt niet alleen plaats met specifieke methoden en technieken bij de uitvoering van de projecten en het interim management, maar ook tijdens themabijeenkomsten, congressen en workshops. Daarnaast biedt Eiffel vanuit Eiffel@ducation opleidingen en trainingen op basis van de nieuwste inzichten en de meest recente wet- en regelgeving.

Zie voor meer informatie www.eiffel.nl.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. Nyenrode verzorgt executive programma's voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen. Executive Education op Nyenrode richt zich op de individuele ontwikkeling van managers en professionals in de verschillende fases van hun carrière, maar ook op de ontwikkeling en competenties van de organisatie. Naast doelgroep specifieke programma's verzorgt Nyenrode tevens maatwerkopleidingen voor het bedrijfsleven. Nyenrode Executive Certificate Programs bieden organisaties de mogelijkheid om, in samenwerking met Nyenrode, hun eigen Executive Education vorm te geven, die ook als MBA-specialisatie wordt geaccrediteerd. In mei 2007 werd bekend dat Nyenrode met haar open executive programma's als enige Nederlandse universiteit is opgenomen in de wereldwijde top 50 ranking voor Executive Education van de Financial Times.

De universiteit biedt daarnaast nationaal en internationaal hooggewaardeerde masteropleidingen op het gebied van de bedrijfskunde. NIVRA-Nyenrode verzorgt opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Centraal in de onderwijsfilosofie van Nyenrode staat de combinatie van kennisoverdracht, praktijkervaring en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Deze combinatie ziet de universiteit, en met haar het bedrijfsleven, als cruciaal voor het succesvol zijn in leidinggevende posities. De Nyenrode Research Group coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.

Zie voor meer informatie www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (