Ingezonden persbericht


Persbericht 1 juni 2007

Basketballtoernooi Twente begint vorm te krijgen

Vooruitgang
Het basketballtoernooi Twente, dat in het hiaat gesprongen is, ontstaan door het wegvallen van het White Diamonds Toernooi, begint nu serieuze vormen aan te nemen. Waar vorig jaar gekozen werd voor een ingetogen start met alleen een dames-eredivise-toernooi gaat nu zowel een heren eredivisie, jongens junioren eredivisie en dames eredivisie toernooi van start op woensdag 22 augustus 2007. Daarnaast zal rolstoelbasketballvereniging ISV een demonstratiewedstrijd verzorgen.

Internationaal
Niet alleen is het aantal teams drie keer zo groot geworden, er is ook een internationaal deelnemersveld te bewonderen in sporthal Rembrandt te Almelo. Bij de dames eredivisie komt een eredivisiewaardige ploeg uit Duitsland en bij de Junioren zowaar een ploeg uit Israël. Bij de heren zijn de onderhandelingen nog in volle gang. Dat er Nederlandse eredivisie-teams komen dat staat vast.

Lange termijn
Landstede Basketball uit Zwolle is erg enthousiast over het nieuwe toernooi en heeft toegezegd dat het de komende vijf jaar het toernooi zal opnemen in de voorbereiding. Daarnaast heeft de gemeente Almelo nadrukkelijk het vertrouwen uitgesproken in de nieuwe organisatie door een aanzienlijke subsidie toe te kennen aan het toernooi, zodat in ieder geval kostendekkend gewerkt kan worden. De verschillende Twentse verenigingen dragen het toernooi ook een warm hart toe bleek in een rondgang langs de verschillende besturen. Diverse clubs zegden hun medewerking toe voor verschillende toernooidagen. Uit dit alles mag rustig geconcludeerd worden dat het basketballtoernooi Twente een blijvertje is.

Kortom
Twentenaren gaan met hun vakantieplanning binnenkort weer rekening houden met het Basketballtoernooi Twente! Het toernooi vindt plaats van woensdag 22 augustus tot en met zondag 26 augustus in sporthal de Rembrandt in Almelo. De toegang is vrij. Voor meer informatie kijk naar onze website: www.basketballtoernooitwente.nl (ook vertaald in de Tweantse sproak)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-man: Haico Kuut 06-42200777

-----------------------

---- --