Gemeente Gouda


gouda verheugd over behoud curnet (25-6-2007)

De gemeente Gouda is blij dat CURNET binnen de stad verhuist naar de Goudse Poort. Op 5 juni heeft CURNET een huurcontract getekend voor het pand Groningenweg 10. Binnenkort start de verbouwing en rond 1 november dit jaar verhuist CURNET naar het bedrijvenpark. Het pand is eigendom van Multi-veste en heeft een oppervlakte van zo'n 3800 vierkante meter. In de nieuwe vestiging werken straks 140 werknemers en komen er per dag vele tientallen bezoekers voor workshops, vergaderingen, cursussen e.d. CURNET is nu gevestigd aan de Büchnerweg in Gouda. Door groei van activiteiten is gezocht naar een groter pand. De centrale ligging en de bereikbaarheid, zowel met de auto als met openbaar vervoer, waren redenen voor het kenniscentrum om te kiezen voor Goudse Poort.

Gemeente Gouda is erg tevreden met de beslissing van CURNET: We hebben dit bedrijf een passend gebouw op Goudse Poort kunnen bieden. Daarmee hebben we CURNET behouden voor Gouda wat gunstig is voor de werkgelegenheid binnen de gemeente.

CURNET is een herkenbaar en uniek netwerk van projecten, programma's en andere soorten kennisallianties die zich richten op kennis- en competentieontwikkeling rond ruimte, bouw, bodem, land en water. Zij doen dit voor en met het bedrijfsleven, de overheid, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

Goudse Poort is een bedrijventerrein van 62 hectare aan de A12 bij Gouda. De komende jaren krijgt het terrein een complete make-over. Daarmee wordt het weer een visitekaartje van Gouda. In 2015 biedt Goudse Poort een top kantorenlocatie van 120.000m2, innovatieve detailhandel van 30.000m2, werkgelegenheid voor 12.000 mensen in een groene en waterrijke omgeving.

Voor meer informatie van CURNET: CURNET, Jan van Angelen, 0182-540600, jan.vanangelen@curnet.nl en www.curnet.nl.