Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 25-06-2007

Vermiste jongen slaapt bij vriendje

Heesch Een 11-jarige jongen uit Heesch, die sinds zondagavond vermist was, is maandagochtend weer terug. De jongen was naar de kermis in Heesch en sinds 18.00 uur was er geen contact meer met hem. De jongen is vanaf de kermis met een vriendje naar huis in Oss gegaan. De ouders van het vriendje gaven de 11-jarige jongen aan eerst toestemming voor de logeerpartij te vragen. Hij wist echter het telefoonnummer van thuis niet. Daardoor konden de ouders van het vriendje ook niet bellen. Maandagochtend hebben de ouders uiteindelijk toch de vader van de vermiste jongen kunnen bereiken en zijn zij weer herenigd.

Brand in Boxtel

Boxtel Maandagmorgen heeft een brand gewoed in een pand aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. De hulpdiensten kregen omstreeks 5.30 uur een melding van een brand onder een afdak op de binnenplaats. De brand sloeg over op het gebouw. De bewoners van het pension boven het gebouw waren reeds buiten. De brandweer is direct begonnen met blussen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Door de materialen die in brand stonden, ondermeer bouwmaterialen, was er een hevige rookontwikkeling. De brandweer en politie hebben bewoners van huizen aan de Kasteellaan en de Prins Henderikstraat geadviseerd enige tijd ramen en deuren gesloten te houden. De rook bevatte geen gevaarlijke stoffen, maar lange tijd verblijven in de rook werd afgeraden.

Omwonenden konden naar Auberge van Boxtel waar zij en de bewoners van het bewuste pand dat getroffen was door de brand, opgevangen werden. De burgemeester was aanwezig en hij heeft de bewoners en omwonenden die opgevangen werden, bezocht. Tevens was slachtofferhulp aanwezig.

Ook in de buurt van de basisschool De Angelaschool heeft de brandweer metingen verricht, er was geen gevaar voor de volksgezondheid en de kinderen konden gewoon naar school.

Omstreeks 7.15 uur was de brand onder controle en omstreeks 7.50 kon het sein brandmeester gegeven worden. De brandweerkorpsen van Boxtel, Liempde en Schijndel werden ingezet. Ook was er materieel en ondersteuning van de brandweer in s-Hertogenbosch. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de technische recherche van de politie stelt een onderzoek in.

Doorgereden na aanrijding

Schijndel- Op de Bosweg heeft vanochtend een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee fietsers gewond zijn geraakt. Rond 11.30 uur is aan automobilist vermoedelijk achterop gereden bij twee fietsers, een 62-jarige vrouw en een 64-jarige man uit Schijndel. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De automobilist is na de aanrijding doorgereden, zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie is naar hem of haar op zoek. De auto is weggereden in de richting van het centrum van Schijndel en het gaat om een donkerkleurig jeep-model.

De politie is op zoek naar mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren of rond die tijd in de buurt van de Bosweg waren. Heeft u informatie over het ongeval of heeft u (mogelijk) iets gezien, verzoeken wij u contact op te nemen met de politie in Schijndel via 0900-8844.

Aangehouden zonder legitimatiebewijs

Uden Op de Markt heeft de politie maandagochtend een 35-jarige man aangehouden, met onbekende woonplaats. Hij hield zich verdacht op, op de Markt. De man kon zich op verzoek van de politie niet identificeren en is aangehouden om zijn identiteit vast te kunnen stellen.

Met drank op achter het stuur

Veghel Aan de Donauring heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 31-jarige automobilist uit Veghel aangehouden, die met drank op achter het stuur zat. De man reed met hoge snelheid op de kruising af en verleende geen voorrang aan een surveillerende politieauto. De man nam vervolgens de bocht zo groot dat hij met zijn linkervoorzijde tegen de verhoogde middengeleider reed, waardoor zijn band klapte. De man krijgt een procesverbaal wegens rijden onder invloed en heeft een bekeuring gekregen omdat hij geen voorrang verleende.

De man is in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Molenstraat in Oss reed in de nacht van zondag op maandag een 59-jarige automobilist uit Oss met knipperende verlichting. Toen de politie hem een stopteken gaf en hem liet blazen, bleek hij onder invloed te zijn. Tegen de man wordt procesverbaal opgemaakt.

Het rijbewijs van een 58-jarige automobilist uit Oss is ingevorderd. Hij reed zondagavond op de A50 bij Nistelrode, waar hij een eenzijdig ongeval veroorzaakte. De man reed in de richting Uden. Hij raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt, ramde links de vangrail, schoot door naar rechts, sloeg over de kop en kwam tot stilstand op de zijkant. Voor zover bekend is, raakte de man niet gewond. De auto is vernield. Toen de politie de man liet blazen, bleek hij gedronken te hebben. Hij krijgt een procesverbaal.

Laatst gewijzigd 25-06-2007 16:55 | © Politie Brabant-Noord