Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 25 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 25-06-2007

Vernielingen in woning

Wormer, 24 juni 2007, 15:45 uur

Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar vernielingen in een woning aan het Kerkuilplantsoen. De bewoonster heeft de woning op 23 juni afgesloten achtergelaten. Toen ze 24 juni rond 15.30 weer arriveerde bleken alle waterkranen te zijn opengedraaid, de verwarming aangezet en meubilair vernield. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden bij het wijkteam Wormer, via 0900-8844.

Inbraak benzinepomp

Purmerend, 25 juni 2007, 03:23 uur

Forensische Opsporing onderzoekt een inbraak bij benzinepomp VOS aan de Edisonweg, waarbij sloffen sigaretten zijn meegenomen. De daders zijn rond 03.00 uur binnengekomen via de achterkant van het benzinepompstation. Eenmaal binnen is de boel doorzocht en sloffen sigaretten meegenomen. Getuigen kunnen bellen met het wijkteam Purmer, via 0900-8844.

Nul drankrijders

Zaandam, 24 juni, 18:30-21:30 uur

Op de Hoofdtocht werd zondagavond een alcoholcontrole gehouden. Er werden geen drankrijders betrapt maar wel vijf hardrijders. Daarnaast werden drie bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm (2x) en het rijden zonder rijbewijs. In totaal werd bij 146 bestuurders een blaastest afgenomen.

Bestuurder onder invloed van drugs

Purmerend, 23 t/m 25 juni

Op de Gedempte Where werd in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige Purmerender aangehouden die onder invloed van drugs reed. Bovendien bleek de auto van de man al sinds vier maanden niet verzekerd te zijn. Agenten zetten de man aan de kant omdat hij zonder gordel reed. Bij het uitstappen was de man nogal onvast ter been en bij het aanspreken viel het de agenten op dat hij zeer wijde pupillen had en met dubbele tong sprak. In de auto hing een sterke wietlucht. Op het politiebureau heeft een arts bloed afgenomen voor nader onderzoek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Aziëlaan het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige man uit Purmerend die met een flinke slok op achter het stuur zat. De Purmerender had een alcoholgehalte van 1,5 (drie keer zoveel als toegestaan). En op de Gordel van Smaragd werd zaterdagochtend vroeg ook een drankrijder aangehouden. De 20-jarige man uit Pumerend (beginnend bestuurder) had een alcoholgehalte van 0,3.

70 km per uur te hard

Assendelft, 24/25 juni

Agenten hebben zaterdagmiddag op de Communicatieweg het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige automobilist uit Heemskerk omdat de man meer dan vijftig km per uur te hard reed. Tijdens een onopvallende surveillance viel de man de agenten op omdat hij hen met hoge snelheid inhaalde. De bestuurder had op een gegeven moment 130 km per uur op de teller staan waar 60 km per uur is toegestaan. De man werd staande gehouden en op zijn gedrag aangesproken. Hij zal zich binnenkort tegenover de officier van justitie moeten verantwoorden.

Op de Provincialeweg N246 werd zondagmiddag ook gecontroleerd; met behulp van een radarauto werd de snelheid van ruim vijfduizend voertuigen gemeten. Tussen 13:20 en 17:30 uur overschreden 33 bestuurders de snelheidslimiet van 80 k per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km per uur.

Laatst gewijzigd 25-06-2007 16:29 | © Politie Zaanstreek-Waterland |