Politie Noord-Holland-Noord

Schietincident NS station Alkmaar

Alkmaar, 25-06-2007 o Op maandag 25 juni 2007 omstreeks 10.30 uur vond er op het perron van het NS station aan de Stationweg in Alkmaar een dodelijk schietincident plaats waarbij een 24-jarige vrouw en een 28-jarige man uit Alkmaar dodelijk gewond raakten.

De man en de vrouw, die een relatie met elkaar gehad hadden, kwamen elkaar tegen in de voetgangerstunnel onder het spoor. Beiden namen de roltrap naar perron 4-5. Boven aan de trap pakte de man een vuurwapen en schoot op de vrouw. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Direct na het schietincident probeerde de man zichzelf van het leven te beroven. De man raakte zwaar gewond en werd vervoerd naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier overleed hij omstreeks 15.30 uur. Uit het onderzoek komt naar voren dat de aanleiding voor het schietincident vermoedelijk in de relationele sfeer ligt.

Door de politie werd een uitgebreid forensisch onderzoek ingesteld op de plaats van het misdrijf. Hiervoor werd het aanwezige publiek buiten het station gebracht. Ook werd op verzoek van de politie het treinverkeer tot stilstand gebracht. Getuigen werden ter plaatse gehoord. Hier werden zij ook direct in contact gebracht met het bureau Slachtofferhulp voor ondersteuning. De politie onderzoekt momenteel met een team de toedracht en het motief van het schietincident.

De politie verzoekt eventuele ooggetuigen waarmee nog geen contact is geweest zich te melden bij de politie in Alkmaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 25-06-2007 18:10 | © Politie Noord-Holland Noord |