Gemeente Dongen


Toerisme en recreatie in de lift

B(l)oeiend Dongen, Dingen van Dongen en Beestachtig Dongen. Dat zouden wel eens de namen kunnen worden van drie toeristische arrangementen in de gemeente. Maandag 25 juni presenteren enkele studenten van de NHTV in Breda hun plannen aan de leden van het Toeristisch Actieplatform, de gemeenteraad en de raadsbrede commissie. Ook u bent maandag van harte welkom! De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Hoge Ham 62.

De gemeente is al enige tijd bezig om toerisme en recreatie verder te ontwikkelen. Onlangs zijn bijvoorbeeld de Dongen-gidsen voor het eerst bij elkaar geweest; zon twintig vrijwilligers die in de gemeente rondleidingen gaan verzorgen. Ondertussen hebben vier studenten van de NHTV in opdracht van de gemeente onderzoek gedaan naar mogelijkheden voor verzorgde arrangementen. Zij zien kansen in de agrarische sector en de cultuurhistorische hoek. Daarnaast zijn er volgens het viertal mogelijkheden voor familiearrangementen.

Markt
Dát er belangstelling is voor uitstapjes in onze gemeente, bleek wel tijdens Verrassend Dongen: de toeristisch-recreatieve markt die op 16 juni plaatsvond op het Looiersplein. Vele bezoekers uit de gemeente en daarbuiten stelden vragen bij de diverse stands en proefden gerechten bereidt met lokale producten. Wethouder Joop Velthoven ontving op deze markt de nieuwe folder Heerlijk Landleven van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie. Daarin staat een auto-fietsroute langs agrarische bedrijven in de gemeente. Hij kijkt tevreden terug: Deze markt hebben we voor de tweede keer georganiseerd. Je ziet dat het groeit. Bezoekers waren, zoals de naam al zegt, verrast door het aanbod in Dongen. Met de presentatie op 25 juni kunnen we weer een stap maken. De Dongen-gidsen staan al in de startblokken.

Laatst gewijzigd: 21-6-2007