Freecom wint twee Reddot Design Awards 2007


Nederlandse ICT-fabrikant onderscheiden met internationale designprijs voor robuuste 2.5" ToughDrive Pro en ultraplatte USBCard(TM)

DELFT, 20070516 -- Op 25 juni ontvangt Freecom in het Opera House in het Duitse Essen de prestigieuze Reddot Design Award 2007 voor haar Freecom USBCard. Tegelijk is ook de 'Reddot best of the best award' dit jaar toegekend aan nog een product van Freecom, de Freecom ToughDrive Pro. De Reddot prijzen zijn bedoeld voor alles op het gebied van Design waaraan pas de laatste jaren de categorie computers is toegevoegd. Freecom krijgt de prijs vanwege de aandacht die het bedrijf zowel aan de prestaties als de buitenkant besteedt. De prijzen komen nadat in januari al de nieuwe Hard Drive-productlijn voor het minimalistische aluminium design werd onderscheiden met de iF design award 2007.

Axel Lucassen, VP marketing & sales bij Freecom, is enthousiast over het succes: "Het winnen van de twee meest prestigieuze internationale designprijzen overtreft onze verwachtingen en is een primeur voor een storage-fabrikant."

Lucassen ziet het winnen van de prijzen als erkenning voor het feit dat Freecom zich vanaf het begin heeft toegelegd op design in combinatie met gebruiksvriendelijkheid.
"We zitten daardoor iets hoger in prijs en dat viel vanaf het begin wat moeilijk. Wij hadden echter de stellige overtuiging dat design het zou gaan maken. De computer, inclusief randapparatuur, verschijnt steeds meer in de huiskamer en staat niet meer weggestopt in een werkkamer. En met deze ontwikkeling gaat design van een product, of je het nu wilt of niet, een belangrijkere rol spelen. Deze twee toonaangevende onderscheidingen betekenen dat wij het goed gezien hebben en dat design op computergebied een trend is. We plukken nu de vruchten van ons harde werken."

Winnaar van de 'Reddot best of the best award' is de Freecom ToughDrive Pro: mobiel, klein, 100% bus powered, 250GB én oersterk. Zijn naam kreeg hij niet voor niets, want de krachtige ToughDrive Pro is niet enkel bestand tegen schokken en stoten, maar de snelle, stille externe 2.5" hard drive, gegoten in een zacht siliconen behuizing met antishock mechanisme, overleeft zelfs een val van twee meter hoogte. Gegevens worden beschermd met wachtwoorden en versleutelingen, maar met de ToughDrive Pro van Freecom wordt data óók fysiek extra beveiligd. De ToughDrive Pro is verkrijgbaar in opslagcapaciteiten tot 250GB en met zijn kleine afmetingen neemt de ToughDrive Pro minimale ruimte in beslag en is daardoor ideaal voor mobiel gebruik. Een aparte voeding meenemen, is niet meer nodig, want de ToughDrive Pro is volledig bus powered.

Winnaar van de Reddot Design Award 2007 is de Freecom USBCard(TM): 's werelds dunste opslaggigant. De USBCard(TM) van Freecom is een ultraplatte USB-opslagkaart met geïntegreerde USB 2.0-aansluitkabel. Dankzij het vernuftige klikmechanisme kan de USB-connector eenvoudig in- en uit de kaart worden geklikt. De USBCard(TM) past makkelijk in het bankpasmapje van je portemonnee, weegt niet meer dan 9 gram én is slechts 2 mm dun. En daardoor zijn waardevolle gegevens niet alleen extra beschermd, maar heb je je opslaggeheugen ook nog eens altijd 'op zak'. 's Werelds dunste USB opslaggeheugen is verkrijgbaar met capaciteiten tot 4GB en is hiermee een heuse opslaggigant op creditcardformaat.

Design

Freecom ontpopt zich steeds meer als fabrikant en aanbieder van digitale geheugen-, multimedia- en communicatieoplossingen die gegarandeerd de aandacht zullen trekken op kantoor en in de huiskamer. De producten van Freecom onderscheiden zich duidelijk van de vele randapparatuur in plastic behuizingen. Vooral de ToughDrive Pro dient als perfect voorbeeld van hoe een origineel design zich laat combineren met innovatieve functies en met een speciale oersterke uitrusting voor mobiele databeveiliging.