Danny de Munk viert artiestenjubileum in Ahoy

22.03.2007 / 07:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 22 maart 2007

DANNY DE MUNK VIERT ARTIESTENJUBILEUM IN AHOY

Op 25 juni 2007 viert Danny de Munk zijn 25 jarig artiestenjubileum in Ahoy. In een groots liveconcert kijkt Danny met een persoonlijke selectie van songs, hits en ballads, terug op zijn veelbewogen afgelopen 25 jaar in het vak. Samen met orkest, backing vocals en speciale gastoptredens brengt Danny de Munk levenslied, nederpop, soul, disco en musical. Van zijn bekende hits 'Ik voel me zo verdomd alleen' en 'Vrienden voor het Leven' tot André Hazes en van Doe Maar tot Tom Jones. Stuk voor stuk nummers die een bijzondere betekenis voor Danny hebben. De muzikale supervisie is in handen van het succesvolle producers duo Fluitsma & Van Tijn. Een concert waarin Danny met hart en ziel met name bekende hits zal brengen. De kaartverkoop is vanaf vandaag geopend via TopTicketLine (0900 300 5000, 45cpm).

Danny de Munk wist zich in de afgelopen 25 jaar van kindster te ontwikkelen tot een dynamische allround performer met een uitgebreid repertoire. In 1982 begint Danny zijn carrière met audities voor de film Ciske de Rat en in 1984 schittert hij als straatschoffie in deze welbekende film. Daarna treedt Danny voor de allereerste keer op in Ahoy als gast van Lee Towers. Met hoofdrollen in succesvolle musicals als Les Misérables, De Jantjes en Copacabana ontwikkelt hij zich in het theater. Zijn medewerking aan producties als Musicals in Concert 1 en 2 en Musicals in Ahoy laat zien dat hij een performer van formaat is die zich thuisvoelt in de meest uiteenlopende muziekstijlen. In 2004 presenteert hij zijn eigen muzikale show De Munk Live!. In Ahoy is Danny als rasperformer met zijn grote muzikale diversiteit geheel op zijn plek.

In oktober is Danny ook te zien als Ciske de Man in de musical Ciske de Rat. Danny zal na 25 jaar opnieuw in de huid van de ditmaal volwassen Ciske kruipen. De nieuwe, oorspronkelijk Nederlandse musical vertelt het beroemde verhaal van de film in een volwassen voorstelling die het verhaal niet alleen doet herleven, maar eindelijk ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Het verhaal van het Amsterdams straatschoffie blijkt tijdloos. De première is op 5 oktober in Koninklijk Theater Carré Amsterdam.


Noot voor de redactie/