Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 22 juni 2007

Uitslag groenwedstrijd basisscholen tijdens maandagochtendontbijt

Creatieve en verrassende plannen maken keuze lastig Op maandagochtend 25 juni maken we bij het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie de uitslag bekend van de groenwedstrijd voor basisscholen. Tijdens een ontbijt tussen acht en negen uur krijgen twee scholen te horen dat zij 5000 euro mogen besteden aan een vergroening van hun schoolplein.

De kinderen hebben de plannen zelf bedacht en op soms verrassende wijze in beeld gebracht. Alle scholen zijn uitgenodigd met een delegatie van 4 kinderen en begeleider naar het CNME te komen. Bij mooi weer vindt het plaats rond de middeleeuwse boerderij, anders in het leslokaal bij het CNME.

Achtergrond
Onder de noemer 'Hoe groener hoe beter' zijn alle basisscholen in Amersfoort uitgenodigd een plan te maken om de omgeving van hun school of schoolplein nog mooier, aantrekkelijker en vooral groener te maken. De gouden bekroning van 5000 euro die Amersfoort won met de titel Groenste stad is ingezet als hoofdprijs voor deze wedstrijd. De gemeente heeft het bedrag uit eigen budget verdubbeld met nog eens 5000 euro.

Fotomoment
De kinderen krijgen prachtige grote cheques uitgereikt en de plannen van de scholen zijn aanwezig ter bewondering.

Informatie: Björn Hählen, communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 48 95, e-mail bor.hahlen@amersfoort.nl.


---- --