Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Presentatie rapport onderzoek 'Lokale aanpak van extreem-rechts in Noord-Holland Noord'

Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord heeft een onderzoek laten uitvoeren bij de 26 gemeenten in Noord-Kennemerland, West-Friesland en de Noordkop, naar de overlast en aanpak van extreem rechtse jongeren. Graag wil ik u uitnodigen voor de presentatie van ons rapport 'Lokale aanpak van extreem rechts in Noord Holland Noord' . Dit rapport geeft een beeld hoe er in de verschillende gemeenten, door politie, jongerenwerkers en gemeente, wordt omgegaan met extreem rechtse jongeren. Uit dit rapport komen verschillende conclusies en aanbevelingen naar boven, die u wellicht interessant vindt. Bijvoorbeeld: in maar liefst 17 van de 26 gemeenten geeft minimaal één partij aan dat er wel sprake is van overlast door extreem rechtse jongeren. Verder staat er om hoeveel jongeren het gaat en wat politie, gemeente en jongerenwerk doen tegen deze overlast.

Graag nodig ik u uit om maandag 25 juni 2007 de discussie met experts en andere betrokkenen bij te wonen.

Het rapport wordt gepresenteerd door Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord.

Op de bijeenkomst zal gepraat worden over:

Waar schiet kennis over de problematiek rond extreem rechtse jongeren tekort? Wat zijn onderzoeksvragen voor de komende jaren? Wat kunnen het Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN en andere partijen doen om het werk van politie, jongerenwerkers en gemeenten te ondersteunen?

Programma

datum: maandag 25 juni 2007

tijd: 14.00 - 16.30

locatie: Hof van Alkmaar

adres: Hof van Sonoy 1, Alkmaar

Voor meer informatie

De pers krijgt het rapport maandag bij de presentatie. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord 072-5154400 of per e-mail info@art1nhn.nl

---------------

Met vriendelijke groet

Isa Schipper
(Voorlichter)

Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord Verdronkenoord 35a
1811 BB Alkmaar
072-5154400
info@art1nhn.nl
www.art1nhn.nl