Politie Zeeland


---


Z-2110-2007 Snelkraak in Zuidzande
In een winkelpand aan het Dorpsplein in Zuidzande werd maandag tussen 01.50 en 02.00 door 3 tot 5 personen uur een snelkraak gepleegd.
De daders vernielden een etalageruit en liepen de winkel binnen, waar zij een onbekend aantal lcd-schermen en fotoapparatuur wegnamen. De eigenaar, die wakker was geworden van het lawaai, en enkele omstanders werden op afstand gehouden doordat de daders allerlei goederen, o.a. naar later bleek, flesjes, naar hen toegooiden. De daders zijn met de gestolen goederen in een gereedstaande auto gestapt en weggereden in de richting van België. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Z-2111-2007 Woninginbraak, Kapellebrug
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Gentsevaart in Kapellebrug.
Uit de woning werden enkele tientallen euro's gestolen.

Z-2112-2007 Alcoholcontroles Zeeuwsch-Vlaanderen
Tijdens een alcoholcontrole in de nacht van zaterdag op zondag kregen 3 bestuurders een rijverbod omdat ze teveel gedronken hadden.
De controle werd gehouden in de 's Gravenstraat in Clinge, de Ellestraat in Heikant en de Guido Gezellestraat en de Buitenhaven in Terneuzen. In totaal werd van 190 bestuurders een blaastest afgenomen, waarvan er dus drie teveel gedronken hadden.
In de nacht van zondag op maandag werd alcoholcontrole gehouden op de Watervlietseweg in IJzendijke en in de Guido Gezellestraat in Terneuzen.
Van alle bestuurders, 41 in totaal, werd een blaastest afgenomen, 5 bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken en kregen een rijverbod. Van 2 automobilisten een 19-jarige man uit Lille en een 46-jarige man uit Gent, werd het rijbewijs ingenomen omdat ze de maximum snelheid van 50 km/h in de Guido Gezellestraat met meer dan 50 km/u hadden overschreden.

O-2113-2007 Inbreker betrapt in Tholen
In een woning op de Doelweg in Tholen werd zondag omstreeks 23.45 uur een inbreker door de bewoonster betrapt.
De vrouw kwam thuis en zag in de keuken een man staan. Zij sprak hem aan en de man gaf haar een duw waardoor zij viel. De inbreker ging er door de keukendeur vandoor, waarna de bewoonster buiten meerdere stemmen hoorde. Uit de woning wordt niets vermist.

W-2114-2007 Rijden onder invloed, Middelburg
Een 37-jarige Middelburgse bromscooterrijdster werd zondag om 20.20 uur op de Nieuwe Haven in haar woonplaats betrapt op rijden onder invloed.
De vrouw reed slingerend over de Nieuwe Haven en het bleek dat zij ruim 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Haar rijbewijs werd in beslag genomen en haar bromscooter werd bij het politiebureau in bewaring gesteld


---- --